SNAKKET UT: Sissel Kyrkjebø snakket ut under innspillingen av «Lindmo» på NRK. Der forklarte hun blant annet hva hun har brukt de siste tre årene på. Foto. Nina Hansen / Dagbladet
SNAKKET UT: Sissel Kyrkjebø snakket ut under innspillingen av «Lindmo» på NRK. Der forklarte hun blant annet hva hun har brukt de siste tre årene på. Foto. Nina Hansen / DagbladetVis mer

Derfor har Sissel Kyrkjebø holdt seg borte fra rampelyset de siste tre årene

- Jeg var lei.

(Dagbladet): Under kveldens innspilling av «Lindmo» på NRK, var den norske artisten Sissel Kyrkjebø (44) hovedgjest hos den populære talkshowdronninga.

Gullstrupen fra Bergen har solgt rundt 10 millioner album i løpet av sin karriere. Til tross for at hun startet sitt eget firma i fjor, har hun de siste tre årene vært borte fra rampelyset.

Under innspillingen i kveld kunne 44-åringen blant annet røpe at hvorfor hun har vært fraværende.

- Jeg var lei all reisingen, og hadde jo bodd i en koffert siden jeg var 16 år. Man fikk på en måte aldri roen, noe jeg savnet veldig, sier Sissel Kyrkjebø til verten Anne Lindmo (43).

Tid med familien Hun forklarer også at de siste tre årene har blitt brukt hovedsakelig på familien.

- Selv om det er fantastisk å være på turné, gleder jeg meg alltid til å komme hjem. Nå har jeg brukt tid på barna og mannen min, og jeg har også brukt mye tid på baking og bare det å være der med dem, sier hun videre.

I sommer ble det også kjent at den norske stjerneartisten hadde giftet seg i all hemmelighet med kjæresten Ernst Ravnaas (58). De to kjøpte også i 2011 en millionvilla ved Randsfjorden i Søndre land kommune.

- Du er trolig den eneste som har klart å gifte deg i all hemmelighet, sier Lindmo.

- Det har alltid vært viktig for meg å skille mellom privatliv og det offentlige, forklarer Kyrkjebø.

- Ikke redd Hun påpeker også at hun har brukt litt tid på musikken, men at dette ikke har vært hovedfokuset.

- Var du ikke redd for å bli glemt? sier programlederen.

- Jeg tok en avgjørelse på det, og nei, jeg var ikke redd for det. Jeg hadde et behov for et hverdagslig liv.

Skal på turné Det siste albumet til 44-åringen ble gitt ut i 2010 og hadde tittelen «Til Deg». Når artisten legger ut på turné 26. november, sammen med et gospelkor, vil hun også bruke mange av låtene fra sitt repertoar.

- Jeg har jobbet litt med musikk den siste tida, men det blir veldig deilig å stå på scena igjen. Familien støtter meg, og gleder seg til å se meg på scena, sier bergenseren til Dagbladet etter innspillingen.

Kveldens innspilling av «Lindmo» kan du se på NRK i morgen 2200.

GULLSTRUPE: Sissel Kyrkjebø er verdenskjent for sin vakre stemme. Nå er hun klar for å ta den i bruk igjen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
GULLSTRUPE: Sissel Kyrkjebø er verdenskjent for sin vakre stemme. Nå er hun klar for å ta den i bruk igjen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer