TAR SEG TIL HÅRET: Meghan Markle er stdig observert mens hun tar seg håret. Kroppsspråksekspert Live Bressendorf Lindeth har en forklaring på hvorfor. Foto: NTB Scanpix.
TAR SEG TIL HÅRET: Meghan Markle er stdig observert mens hun tar seg håret. Kroppsspråksekspert Live Bressendorf Lindeth har en forklaring på hvorfor. Foto: NTB Scanpix.Vis mer

Kroppsspråksekspert om Meghan Markle:

Derfor holder de alltid hender: - Han trøster henne

Mener Markle opplever situasjonen som beklemmende.

(Dagbladet): Verdens øyne har de siste ukene vært på prins Harry (33) og hans forlovede, Meghan Markle (36).

Til tross for at den amerikanske skuespilleren gjennom sin rolle i tv-serien «Suits» er godt kjent med et mediesirkus og det å bevege seg foran linsene, er det liten tvil om at medietrykket gradvis har økt for 36-åringen etter at hun ble kjent som Harrys kjæreste.

Siden paret for første gang møtte pressen etter at forlovelsen ble annonsert, har pressen fulgt Meghan Markles med argusøyne, og flere medier har omtalt amerikanerens kroppsspråk.

Bakgrunnen er nemlig at prins Harrys kommende kone ofte er fotografert mens hun tar seg til håret i offisielle sammenhenger sammen med prinsen.

TAR SEG TIL HÅRET: Kroppspråksekspert mener Meghan Markle opplever den nye situasjonen som beklemmende. Foto: Shutterstock.
TAR SEG TIL HÅRET: Kroppspråksekspert mener Meghan Markle opplever den nye situasjonen som beklemmende. Foto: Shutterstock. Vis mer

-Sjenert

Den norske kroppsspråkseksperten Live Bressendorf Lindseth har arbeidet med kroppsspråk i over 30 år og har skrevet flere bøker på temaet. Hun mener Meghans berøring av håret skyldes at situasjonen oppleves vanskelig for den amerikanske skuespilleren.

- Jeg tenker at hun er sjenert, og at situasjonen oppleves som litt beklemmende, sier Lindseth til Dagbladet.

- Hun har vært, og er for så vidt fortsatt, en kjent person fordi hun har vært med i en tv-serie. Men det å bli en del av det engelske kongehuset, er noe ganske annet enn å være en alminnelig kjendis. Det er et helt annet sett av forventninger som hun nå vil bli møtt med som representant for det engelske kongehuset, som hun egentlig ikke er oppdratt til å takle. Det er jo et ganske konservativt kongehus, forklarer hun.

Lindseth tror Markle velger å ligge lavt i terrenget i og med at hun er ny i rollen, noe hun tenker er en klok strategi som nytt medlem av den britiske kongefamilien.

- Jeg tenker at hun antakelig føler at «her er det greit å ligge litt lavt», og observere og heller lære, framfor å gå hardt ut å risikere å dumme seg ut. Og det er jo en klok strategi, tenker jeg.

GODT GREP: Meghan Markle holder et godt grep om Harry da de møtte pressen for første gang etter annonseringen av forlovelsen: Foto: Pa Photos.
GODT GREP: Meghan Markle holder et godt grep om Harry da de møtte pressen for første gang etter annonseringen av forlovelsen: Foto: Pa Photos. Vis mer
SJENERT: Kroppekspert Live Bressendorf Lindeth mener Meghans berøring av håret blant annet er et tegn på at hun er sjenert. Foto: Pa Photos.
SJENERT: Kroppekspert Live Bressendorf Lindeth mener Meghans berøring av håret blant annet er et tegn på at hun er sjenert. Foto: Pa Photos. Vis mer

-Virker beroligende

Det britiske kongehuset er av det tradisjonelle og kanskje noe konservative slaget, og det er ikke ofte man ser de kongelige parene berøre hverandre fysisk.

Til tross for dette har observante øyne kanskje fått med seg at prins Harry og Markle ofte holder hender når de har vist deg offentlig. Linsdeth er blant disse, og tenker at denne gesten har to forklaringer: Både forelskelse og trøst.

OFFISIELT OPPDRAG: På sitt første offisielle oppdrag sammen, kun fire dager etter forlovelsen, holdt Meghan et godt grep om Harry. Foto: Shutterstock.
OFFISIELT OPPDRAG: På sitt første offisielle oppdrag sammen, kun fire dager etter forlovelsen, holdt Meghan et godt grep om Harry. Foto: Shutterstock. Vis mer

- Det ene er at de er forelsket i hverandre og syntes den fysiske kontakten er god å ha nettopp av den grunn. Samtidig virker også fysisk kontakt beroligende.

Lindseth forklarer at denne type berøring frigjør hormonet oksytocin, som virker beroligende. Det er den samme grunnen til at man klapper og stryker på gråtende barn, legger hun til.

- Hvis Meghan, som ikke har den erfaringen som Harry, kjenner litt på stress, tenker jeg at han trøster henne. Harry er jo tross alt er oppdratt til dette. Det er jo derfor hun tar seg til håret også, det er jo en form for nervøsitet.

BLIND DATE: Under forlovelses-intervjuet med prins Harry og Meghan Markle kom det frem at deres første møte var en «blind date» og at prinsen ikke visste hvem skuespilleren var før de møttes. Video. NTB / Scanpix / AP Vis mer Vis mer

Lindseth hadde også lagt merke til en annen detalj fra det nyforlovede parets første intervju sammen. I BBC-intervjuet holdt nemlig Markle Harrys hånd med begge sine hender.

- Da tenkte jeg at det var godt for henne å ha noe å holde i, at hun tenkte «dette er skummelt». Og det tror jeg nok det er, det er nok godt utenfor komfortsonen hennes, avslutter hun.