HOLDER SEG UNNA: Det er nok flere fans som har lagt merke til at Daniel Radcliffe (29) ikke er å finne på noen av de sosiale mediene. Nå forteller stjerna hvorfor. Foto: NTB Scanpix
HOLDER SEG UNNA: Det er nok flere fans som har lagt merke til at Daniel Radcliffe (29) ikke er å finne på noen av de sosiale mediene. Nå forteller stjerna hvorfor. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Daniel Radcliffe:

Derfor holder «Harry Potter»-stjerna seg unna sosiale medier

- Jeg ville vært elendig på det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I 2001 ble den britiske barneskuespilleren Daniel Radcliffe (29) stjerne over natta, da han spilte hovedrollen i den første «Harry Potter»-filmen.

I ti år spilte han den unge trollmannen Harry Potter, og var en del av et magiunivers som tok verden med storm. Radcliffe har derfor sett seg nødt til å vokse opp i rampelyset, da alles øyne var rettet mot ham i mange år.

Men er det noe fans har bitt seg merke i, så er det at den unge stjerna aldri har vært å finne på sosiale medier, og søker du ham opp på Twitter, Facebook eller Instagram, vil du bare finne falske kontoer.

Fortalte hvorfor

Nylig gjestet den kjente skuespilleren tv-programmet «Busy Tonight», gjengitt av Contact Music, hvor kan fortalte om hva han føler for sosiale medier, og hvorfor han ikke er å finne der.

- Det er ikke det at jeg ikke liker det, men jeg ville vært elendig på det. Jeg hadde bare kranglet, sier han i programmet, før han legger til:

- Jeg har ikke den mentale styrken som kreves for Internett. Jeg er redd jeg ikke hadde vært streng nok til å klare det selv. Så da hadde det blitt noen andres ansvar, og da hadde all autentisitet vært borte. Jeg har aldri følt meg komfortabel med det.

29-åringen virker å være på et bedre sted i livet nå enn det han har vært tidligere, og han har akseptert seg selv for den han er.

VERDENSKJENTE: Etter at den første Harry Potter-filmen ble vist på skjermen, ble Rupert Grint, Emma Watson og Daniel Radcliffe stjerner over natten. Her er stjernetrioen fotografert sammen i 2005. Foto: NTB scanpix
VERDENSKJENTE: Etter at den første Harry Potter-filmen ble vist på skjermen, ble Rupert Grint, Emma Watson og Daniel Radcliffe stjerner over natten. Her er stjernetrioen fotografert sammen i 2005. Foto: NTB scanpix Vis mer

Problemer

Det er en kjent sak at mennesker har et inntrykk av at barnestjerner ikke alltid vet å oppføre seg. Lindsay Lohan (32), Macaulay Culkin (38) og Britney Spears (37) er bare noen av stjernene som har skapt store skandaler gjennom åra.

Dette har heller ikke gått Radcliffe hus forbi, og han forteller at folk tror han skal oppføre seg dårlig når han møter dem.

- Da jeg var med i min første film som ikke var Harry Potter, «December Boys» i 2007, ble jeg god venn med en av teamene på sminke og hår. Etter noen uker sa jeg «men ærlig talt, hva forventet dere da dere fikk meg?», og de svarte «vi trodde du skulle være en drittsekk». Det er det inntrykket folk har av barnestjerner. Folk forventer at jeg er en drittsekk, og når jeg ikke er det, spiller det i min favør, sier han.

Saken fortsetter nedenfor.

KJÆRESTER: Daniel Radcliffe sammen med kjæresten Erin Darke under Tony-utdelingen i 2014. Foto: NTB Scanpix
KJÆRESTER: Daniel Radcliffe sammen med kjæresten Erin Darke under Tony-utdelingen i 2014. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Holder seg borte fra alkohol

Det er derimot ikke bare sosiale medier Radcliffe holder seg unna. Han har tidligere vært svært åpen om sine alkoholproblemer, og at han velger å holde seg unna alkoholen på grunn av kjæresten, Erin Darke (34).

I 2011 avslørte den verdensberømte skuespilleren at alkoholproblemene gikk hardt utover livet hans, men de siste åra har han klart å holde seg edru.

REDD FOR TRANGE STEDER: Da J.K. Rowling skrev den første boka om Harry Potter var hun ikke klar over hvorfor hun plasserte ham i et kott under en trapp. I ettertid skjønner hun hvorfor. Video: CNN Vis mer

I et intervju med ukebladet Star fortalte en kilde at Radcliffe kan takke kjæresten Erin Darke for at han klarer å holde seg på matta.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer