Keira Knightley

Derfor innfører stjernene Disney-nekt

- Ikke gi opp stemmen din for en mann.

BESTEMT: Skuespiller Keira Knightley sier i et nytt intervju at hun ikke lar dattera si se enkelte Disney-filmer. Det skyldes budskapet noen av dem kan sende ut om kvinners rolle, mener hun. Foto: NTB scanpix
BESTEMT: Skuespiller Keira Knightley sier i et nytt intervju at hun ikke lar dattera si se enkelte Disney-filmer. Det skyldes budskapet noen av dem kan sende ut om kvinners rolle, mener hun. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Flere ganger den siste tida har skuespiller Keira Knightley (33) skapt overskrifter på verdensbasis. Mange husker henne kanskje best som Elizabeth Swann i «Pirates of the Caribbean»-filmene, men for tida er hun aktuell i en rekke andre prosjekter - hvor mange av dem har premiere til neste år.

Hun er også aktuell som bidragsyter i boka «Feminists Don't Wear Pink and Other Lies». 33-åringen har derfor kommet med en del offentlige utsagn i det siste, hvor hun blant annet har gått hardt ut mot hertuginne Kate (36).

Hun mente hertuginnen fikk fødsler til å framstå enklere enn hva de egentlig er, og sparte ikke på kruttet da hun beskrev sine egne opplevelser ved å føde et barn til verden.

Denne gangen er det derimot helt andre uttalelser som sørger for at hun får spalteplass. På besøk hos talkshowdronninga Ellen DeGeneres (60) kunne hun fortelle at hun ikke lar barnet sitt se enkelte Disney-filmer, til manges store overraskelse.

- Burde redde seg selv

Hun er ikke den første skuespilleren som tar opp akkurat dette, og blir neppe heller den siste. Knightley, som er mor til dattera Edie (3), har tatt beslutningen på feministisk grunnlag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer