Øystein «Pølsa» Pettersen:

Derfor kalles han «Pølsa»

- Jeg kan ikke gå et eneste sted uten å bli spurt om det, sier Øystein «Pølsa» Pettersen.

«PØLSA»: Øystein Pettersen forteller bakgrunnen for kallenavnet og hvem som bruker det - det er nemlig ikke alle. Foto: TVNorge
«PØLSA»: Øystein Pettersen forteller bakgrunnen for kallenavnet og hvem som bruker det - det er nemlig ikke alle. Foto: TVNorge Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I disse dager gjør langrennsstjerna Øystein Pølsa Pettersen (37) det svært godt i «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis». I tillegg til å dele av sitt smittende humør, bærer han også ekstra tungt og hjelper laget sitt på tilsynelatende alle mulige måter.

Den tidligere OL-vinneren blir i konkurransen kalt for «Pølsa», noe han også blir i og utenfor skisporet. Men hvor kommer egentlig kallenavnet fra?

Når Dagbladet stiller han spørsmål om hvor det hele starta, kommer det tydelig fram at han har fått spørsmålet før - mange ganger.

Avslører bakgrunnen

- De som kjenner meg kaller meg ikke for «Pølsa», det er det bare de som ikke kjenner meg som gjør, forteller han, og fortsetter:

- Jeg kan ikke gå et eneste sted uten å bli spurt om det. Det er akkurat som Oddvar Brå, hvor gøy tror du det er for han å fortelle historien om igjen og om igjen.

Det hele starta som langrennsløper, forteller Pettersen, som legger til at kallenavnet dukket opp fordi han var mer «klumpete» enn andre skiløpere.

- Jeg fikk det (kallenavnet journ.anm.) fordi jeg var mer klumpete i beina. Jeg vet ikke hvorfor, men det er altså ikke det som mange andre tror, sier han lattermildt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer