Dronning Margrethe:

Derfor kalles hun «Daisy»

Kallenavnet er godt etablert i kongelige kretser.

JUBILANT: I anledning dronning Margrethes 80-årsdag, sendte de europeiske kongehusene sine gratulasjoner digitalt. I videohilsenen er det flere som har bitt seg merke i jubilantens kallenavn. Foto: NTB Scanpix
JUBILANT: I anledning dronning Margrethes 80-årsdag, sendte de europeiske kongehusene sine gratulasjoner digitalt. I videohilsenen er det flere som har bitt seg merke i jubilantens kallenavn. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

16. april fylte dronning Margrethe av Danmark 80 år. Den planlagte 80-årsfeiringen måtte avlyses som følge av den pågående coronapandemien, men likevel ble jubileet godt markert.

Mens den danske kongefamilien sendte sine gratulasjoner via sosiale medier, hadde de kongelige rundt om i Europa sendt inn en videohilsen som ble delt i kongehusets kanaler.

Se den hyggelige videohilsenen her:

I videohilsenen kaller opptil flere av de kongelige den danske monarken for «Daisy», noe mange har bitt seg merke i. På det danske kongehusets nettsider forklares bakgrunnen for monarkens noe uvanlige kallenavn.

Vanlig kallenavn

Den danske dronninga er oppkalt etter mormoren, kronprinsesse Margareta av Sverige. Fra Margareta stammer også kallenavnet «Daisy».

«Kronprinsessen ble født som prinsesse Margaret av Connaught i Storbritannia, der Daisy - det engelske ordet for en margeritt - er et vanlig kallenavn for personer med navnet Margaret», skriver det danske kongehuset på sin nettside.

En margeritt er en plante i kurvplantefamilien, og på blant annet tysk og dansk er det ordet for planten prestekrage. Disse er to ulike arter, og tilhører hver sin planteslekt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer