Prinsesse Diana:

Derfor klippet Diana av seg håret. Og så seg aldri tilbake

Mannen bak prinsessas ikoniske sveis snakker ut.

BILDESERIE: Prinsesse Dianas hårfrisyrer endret seg i takt med tiden. Prinsessen var for mange et stilikon når det gjaldt både mote og hår. Arkivbilder viser prinsessas frisyrer fra 1984 - 1997. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Storbritannias prinsesse Diana ble et stilikon verden over etter at hun giftet seg med prins Charles (68) i 1981.

Nesten 20 år etter sin død anses prinsessen av Wales fortsatt som et moteforbilde av mange, deriblant av popstjerna Rihanna (28).

Dianas stil er også blitt dagsaktuell fordi svigerdatter hertuginne Kate (34) stadig lar seg inspirere av uttrykket og antrekkene hennes. Under feiringen av 90-årsdagen til dronning Elizabeth II i sommer, var for øvrig hertuginne Kate av Cambridge iført en kreasjon fra en av Dianas favorittdesignere.

Selv om prinsesse Diana ble berømt - og hyllet - for sin gjennomførte klesstil, er prinsessas korte frisyre på 90-tallet også blitt bortimot ikonisk.

Nå forteller Dianas tidligere frisør, Sam McKnight, om hvordan frisyren faktisk ble til.

Ble tatt på senga av Diana

Da prinsesse Diana skulle foreviges i britiske Vogue av den berømte fotografen Patrick Demarchelier i 1990, hanket han inn sine egne sminkører og frisører til det ærefulle oppdraget.

I sin nye bok, «Hair by Sam McKnight», forteller McKnight at han ikke fikk vite hvem sitt hår han skulle frisere i forkant:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer