Prins William:

Derfor kom han uten giftering

Under onsdagens semifinale i fotball-EM kom prins William alene - uten gifteringen.

SUPPORTER: Prins William heiet frem Englands landslag under onsdagens fotballkamp. Foto: Catherine Ivill / POOL / AFP / NTB
SUPPORTER: Prins William heiet frem Englands landslag under onsdagens fotballkamp. Foto: Catherine Ivill / POOL / AFP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Onsdag var det duket for et avgjørende øyeblikk på fotballbanen, da Danmark møtte England på Wembley stadion i den andre og siste semifinalen i årets fotball-EM.

Til stede var både medlemmer fra den danske og den engelske kongefamilien. Kronprins Frederik (53), kronprinsesse Mary (49) og prins Christian (15) var til stede på tribunen for å heie fram det danske landslaget, mens prins William (39) stilte på vegne av det britiske kongehuset.

Hertuginne Kate (39) uteble, i likhet med prinsens giftering.

Ble enige i fellesskap

I Norge er det vanligst å ha gifteringen på høyre hånd. I mange andre land, blant annet i England, er det mer vanlig å ha ringen på den hånden nærmest hjertet - altså venstre.

Prins William har ringen verken på høyre eller venstre hånd. Det har derimot en naturlig forklaring, ifølge Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle.

- Prins William bruker ikke, og har heller aldri brukt, giftering. Det var noe paret ble enige om i fellesskap da de giftet seg, sier Vagle til Dagbladet.

Grunnen bak beslutninga skal bunne i at den engelske prinsen ikke er typen til å bruke smykker av noen slag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.