Det svenske kongehuset:

Derfor kom sjokkavgjørelsen nå

Det er flere årsaker til at svenskekongen nå har bestemt seg for at fem av barnebarna ikke lenger tilhører kongehuset.

UTE AV KONGEHUSET: Prinsesse Madeleine og Chris O'Neills barn tilhører ikke lenger det svenske kongehuset. Det ble kjent på mandag, og ifølge svenske medier er det flere årsaker til at avgjørelsen kom akkurat nå. Foto: NTB Scanpix
UTE AV KONGEHUSET: Prinsesse Madeleine og Chris O'Neills barn tilhører ikke lenger det svenske kongehuset. Det ble kjent på mandag, og ifølge svenske medier er det flere årsaker til at avgjørelsen kom akkurat nå. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mandag kunngjorde det svenske kongehuset i en pressemelding at barna til prinsesse Madeleine (37) og prins Carl Philip (40) ikke lenger kommer til å tilhøre kongehuset.

Dette gjelder altså prinsesse Madeleine og Chris O'Neills (45) tre barn, prinsesse Leonore (5), prins Nicolas (4) og prinsesse Adrienne (1), samt prins Carl Philip og prinsesse Sofias (34) sønner, prins Alexander (3) og prins Gabriel (2).

De fem unge barna er fortsatt medlemmer av kongefamilien, men de vil ikke lenger bære tittelen som Deres Kongelige Høyheter. Dette gjør at kronprinsesse Victoria (42) i økende grad vil ta ansvar for oppdrag som landets representant.

Riksmarskalk Fredrik Wersäll, den høyeste embetsmannen ved Det kongelige hoff i Sverige, fortalte under en pressekonferanse mandag at barna til prinsesse Madeleine og prins Carl Philip dermed vil betraktes som privatpersoner, og at levekostnadene deres ikke lenger vil dekkes av den kongelige apanasjen.

Wersäll fortalte også at årsaken til at endringen kommer nå, er fordi kongefamilien med årene har vokst, og at de nå har en situasjon med ti personer i tronfølget. Derfor har kongen besluttet å begrense følget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer