Stella Mwangi og MGP:

Derfor kommer hun aldri til å delta i MGP igjen

Stella Mwangi deltok i Melodi Grand Prix for andre gang. Nå har hun fått nok.

FERDIG: Stella Mwangi hevder hun er ferdig med å delta i MGP. Her sammen med Alexandra Rotan. Duoen havnet blant topp fire under konkurransen lørdag. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
FERDIG: Stella Mwangi hevder hun er ferdig med å delta i MGP. Her sammen med Alexandra Rotan. Duoen havnet blant topp fire under konkurransen lørdag. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Lørdag kveld kjempet Stella Mwangi (31) og Alexandra Rotan (21) om seieren i Melodi Grand Prix, men måtte se seg slått av Alexander Rybak (31).

Overfor Dagbladet kunne Mwangi, som vant MGP i 2011, avsløre at hun aldri kommer til å delta i konkurransen igjen.

- Dette var siste gang jeg var med på en konkurranse, «ever», sier hun.

På spørsmål om hvorfor, forklarer 31-åringen at hun blir svært nervøs i forkant og at hun sliter med å takle ventingen.

- Jeg synes det er ekkelt. Det kan ikke sammenlignes med noe. Alle er så flinke og har talent, men den pininga med å sitte der og vente på navnet ditt, det er ikke noe deilig. Konkurranse er litt slemt, sier hun med et glimt i øyet.

Når det kommer til musikkarrieren, legger hun derimot ikke skjul på at hun både vil fortsette - og at et videre samarbeid mellom henne og Rotan er i planene.

Sistnevnte ble først kjent gjennom «Idol» i 2016, der hun trollbandt dommerne med sin versjon av Miley Cyrus-låten «Wrecking Ball». Den siste tiden har hun vært med den norske stjerneartisten Alan Walker på Europaturné og på flere andre opptredener rundt om i verden der han har hatt behov for en vokalist.

KLARE: MGP-finalistene Stella Mwangi og Alexandra Rotan varmet opp til musikkfesten i Korketrekkeren i Oslo. Video: Per Ervland og Ingunn Dorholt Vis mer

Mistet faren

Året etter MGP-deltakelsen i 2011, ble livet snudd på hodet for MGP-Stella.

31-åringen opplevde det utenkelige da faren hennes, Jeff Mwangi Kwirikia, brått ble påkjørt og drept like ved familiens hjembygd i Akershus.

Omstendighetene rundt ulykken, og det faktum at føreren stakk av og ikke meldte seg før to dager etterpå, gjorde alt enda vanskeligere for den kenyanskfødte eidsvollingen.

I et intervju med Dagbladet fortalte Mwangi nylig om tiden etter ulykken - som skapte store overskrifter i norsk presse - og hvordan hun opplevde å få faren brutalt revet vekk.

- Der og da gikk verden under, fortalte hun.

- MÅ JEG TOPPE DET?: Alexander Rybak var definitivt det aller største navnet som ble presentert da NRK avslørte årets MGP-finalister. Foto: NTB Scanpix / Video: Ørjan Ryland / Reporter: Henriette Eilertsen / Klipp: Frida Andersen Vis mer

31-åringen, som på dette tidspunktet akkurat hadde representert Norge i Eurovision, og deltatt i «Skal vi danse», hadde et svært nært forhold til sin far. Han ble lagt godt merke til i Eurovision-sirkuset, der han alltid heiet stolt fra sidelinjen.

- Pappa var min største motivasjon og fan. Han var læreren min. Livet føltes urettferdig, og det var vanskelig for meg å akseptere dødsfallet.

Mwangi har hele tiden vært klar på at hun synes føreren av bilen, en da 40 år gammel mann, fikk for mild straff - og bruker ord som «sint» og «rasende» for å sette ord på tankene sine.

Mannen ble dømt til 120 dagers fengsel for uaktsomt drap, uaktsom kjøring, og for å ha stukket av fra åstedet uten å tilkalle nødetatene.

Etter farens død har 31-åringen, som tok en pause fra offentligheten etter den tragiske hendelsen, knyttet enda tettere bånd til moren sin.

- Mamma er en fantastisk kvinne, og er svært viktig for meg. Kvinner får ikke den anerkjennelsen de fortjener for alt de gjør, men mamma stråler virkelig, forteller hun til Dagbladet, der hun også legger til at faren «alltid vil være hos henne».

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer