Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Karlie Kloss:

Derfor kuttet hun samarbeidet

Den verdensberømte modellen tok et drastisk valg i 2015.

STJERNEMODELL: Karlie Kloss (26) bemerket seg tidligere som modell. Nå røper hun årsaken til at hun i 2015 bestemte seg for å legge modellkarrieren på hylla. Hun fortsatte imidlertid som «engel» for Victoria's Secret i et par år til etter det. Her på catwalken for merket i 2017. Foto: NTB Scanpix
STJERNEMODELL: Karlie Kloss (26) bemerket seg tidligere som modell. Nå røper hun årsaken til at hun i 2015 bestemte seg for å legge modellkarrieren på hylla. Hun fortsatte imidlertid som «engel» for Victoria's Secret i et par år til etter det. Her på catwalken for merket i 2017. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den amerikanske modellen Karlie Kloss (26) ble verdenskjent da hun gikk på catwalken for den berømte undertøysgiganten Victoria's Secret mellom 2013 og 2017.

Første gang man kunne se henne posere, var allerede som 14-åring. Da debuterte hun på forsiden av bladet «Scene Magazine».

I åra som fulgte slo hun for alvor gjennom, og dukket opp på forsider til berømte motemagasiner som Vogue, Vanity Fair, ELLE og Dazed & Confused.

Hun medvirket også i reklamer for kjente merker som Oscar De La Renta, YSL, Gucci, Louis Vuitton, Versace, Hermès, Marc Jacobs og mange flere.

Hun var en av de best betalte modellene i verden, og ifølge britiske Express tjente hun hele 6,8 millioner pund i 2017, noe som tilsvarer over 73,5 millioner norske kroner.

Kloss var en av de såkalte «Victoria's Secret-englene» fram til hun bestemte seg for å slutte som modell for det legendariske merket i 2015. Nå avslører stjerna hvorfor hun plutselig tok det drastiske valget om å legge modellkarrieren på hylla.

Våren 2015 kom nyheten om at hun skulle slutte for det berømte undertøysmerket, men ifølge ELLE ble det ikke satt en sluttdato for modellen, og hun var fortsatt å se på catwalken i 2017. Men deretter sa det stopp.

SUPERMODELL: Kloss har tidligere gjort det stort som modell. Nå avslører hun hvorfor hun sluttet i undertøysgiganten. Foto: NTB Scanpix
SUPERMODELL: Kloss har tidligere gjort det stort som modell. Nå avslører hun hvorfor hun sluttet i undertøysgiganten. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Reflekterer ikke hvem jeg er

- Grunnen til at jeg bestemte meg for å slutte å jobbe med Victoria's Secret, var at jeg følte det ikke var et bilde som reflekterte hvem jeg er og hvilket budskap jeg ønsker å sende til unge kvinner verden rundt, sier hun i et nytt intervju med Vogue.

26-åringen forteller til bladet at hun ønsker å sende et budskap til kvinner over hele verden om hva det å være vakker handler om.

MODELL: Karlie Kloss under et show fra 2017. I et nylig intervju forteller stjerna nå hvorfor hun sluttet som modell. Foto: NTB Scanpix
MODELL: Karlie Kloss under et show fra 2017. I et nylig intervju forteller stjerna nå hvorfor hun sluttet som modell. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Da hun i 2015 bestemte seg for å slutte som modell, ga hun ingen forklaring på hvorfor hun plutselig ønsket å forlate modellverdenen.

I september 2015 valgte Kloss å ta et avbrekk fra modelljobbinga og startet studier i feministisk teori på universitetet i New York. Det var i løpet av disse studiene at hun fant ut at hun måtte gjøre ord om til handling.

- Jeg tror det var et sentralt øyeblikk i meg som handlet om min makt som feminist og å kunne være i stand til å ta mine egne valg og min egen fortelling, enten gjennom selskapene jeg velger å samarbeide med, eller gjennom det bildet jeg velger å presenterte til verden, sier Kloss videre i intervjuet.

EKSTRAVAGANT: Her er Kloss under et undertøysshow i 2011. Foto: NTB Scanpix
EKSTRAVAGANT: Her er Kloss under et undertøysshow i 2011. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kjent svigerfamilie

I intervjuet forteller også den tidligere modellen at valget om å forlate undertøysmerket også var et bevis på hvor langt hun var kommet i karrieren. Hun beskriver en frykt for å miste oppdrag eller status dersom hun nektet å gjøre noe hun ble bedt om.

Det er imidlertid ikke bare den lysende modellkarrieren som har gjort Karlie Kloss verdenskjent. De siste åra har hun også fått mye oppmerksomhet fordi hun er gift med broren til USAs president, Donald Trump (73), sin svigersønn.

KORTKLIPT: I den nye Victoria's Secret-reklamen viser Karlie Kloss fram sin kortklipte sveis. Det faller ikke i god smak hos fansen hennes. Video: Victoria's Secret Vis mer

26-åringen giftet seg nemlig med Joshua Kushner (34) i oktober 2018, som altså er broren til Ivanka Trumps (37) ektemann, Jared Kushner (38).

Bryllupet mellom Kloss og Kushner fant sted under en helgetur til New York, og i juni i år hadde paret nok en bryllupsfeiring i Wyoming i USA. Paret giftet seg jødisk, fordi Kushner er av jødisk opprinnelse.

GIFT: Karlie Kloss og Joshua Kushner giftet seg i oktober i fjor. Foto: NTB scanpix
GIFT: Karlie Kloss og Joshua Kushner giftet seg i oktober i fjor. Foto: NTB scanpix Vis mer

Ønsket varmt velkommen

Da forlovelsen mellom Kushner og Kloss ble offentliggjort i juli i fjor, var Ivanka Trump raskt ute med å gratulere det nye paret – og ønske det nye familiemedlemmet velkommen.

«Så, så lykkelig på dine og Josh sine vegne. Jeg føler meg velsignet som har deg som søster, Karlie, og jeg ser fram til flere år med lykkelige minner som vi vil skape sammen som en familie», skrev hun i kommentarfeltet under Instagram-bildet av det lykkelige paret.

Kushner-brødrene skal ha et svært godt og nært forhold, og de var også selvskrevne gjester da paret giftet deg i oktober i fjor etter seks år som kjærester.

Det var under 80 gjester i bryllupet i høst og bruden selv delte også et romantisk bilde på Instagram av seg selv og ektemannen fra den store dagen. Bildet viser den tidligere Victoria's Secret-modellen i en stor, hvit brudekjole med slør og en liten bukett hvite blomster.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!