Derfor la MTV-Tooji tv-karrieren på hylla

- Bransjen er ikke som den virker fra utsiden.

SPESIELL DELTIDSJOBB: Tooji Keshtkar jobbet som VJ på MTV i studietida. Nå satser han på musikken og jobben som barnevernspedagog.  Foto: Anders Grønneberg
SPESIELL DELTIDSJOBB: Tooji Keshtkar jobbet som VJ på MTV i studietida. Nå satser han på musikken og jobben som barnevernspedagog. Foto: Anders GrønnebergVis mer

(Dagbladet): - MTV-tida var en veldig morsom periode. Men det ga meg absolutt perspektiv på hva som er viktig i livet, sier Melodi Grand Prix-aktuelle Tooji Keshtkar (24) til Dagbladet.

Allerede som 20-åring var han en av musikkanalens mest profilerte programledere. Med programmene «Superstar Saturday», stjerneintervjuer og hans eget listeprogram «Toojis Top 10» ble han raskt et mye omtalt navn.

- Duffy var nok den jeg intervjuet, som jeg var størst fan av. Men bransjen er ikke sånn som den virker fra utsiden. Så fort jeg fikk se det fra baksiden ble det bare som en jobb. Akkurat som andre studenter jobber på kafe var MTV jobben min. Den eneste forskjellen var at den var på tv-skjermen, sier Tooji.

Viktigere enn rød løper Under MTV-perioden brukte han også mye tid på skolebenken. I dag jobber Tooji som barnevernspedagog, en rolle han brenner for.

- Det var bokstavelig talt rett fra flyplassen til eksamen noen ganger. Det var selvsagt tungt, og det tok på. Men jeg visste at det var dette jeg ville lære meg, sier han.

- Etter hvert som jeg studerte og lærte faget, så skjønte jeg også at det fantes viktigere ting enn hva jeg skulle ha på meg på den røde løperen.

Tooji snakker engasjert om asylpolitikk og hvordan spesielt unge asylmottakere blir tatt i mot. Han har selv røtter fra Iran, og familien kom til Norge som flyktninger da Tooji var bare ett år.

- Jeg satt ikke på skolebenken for ingenting. Nå har jeg muligheten å jobbe med vanskeligstilt barn og ungdom, og samtidig få den tyngden jeg trenger for å uttale meg senere, sier han.

- Høres litt Bono ut Fra før har Tooji gitt ut noen låter og musikkvideoer. Og i framtida er det musikken 24-åringen ønsker å satse på.

- Det blir mitt verktøy til å få en stemme, så jeg kan belyse temaer som ellers blir feid under teppet. Det høres litt Bono ut, men jeg mener alle profilerte personer med en stemme har et ansvar for å snakke for dem som ikke har det, sier han.

- Hvordan synes du norske artister tar ansvar på det området?

- Jeg har ikke tatt særlig stilling til det, men jeg skulle ønske at det var mer. For det er så mye å ta tak i.

Tror på Baku-tur I dag er Melodi Grand Prix-deltakelsen i Florø første skritt på veien til en mulig musikkarriere. Tooji deltar med etnopoplåta «Stay». Låtskriverne står bak flere svenske MGP-låter, blant annet fjorårets andreplass i den nasjonale finalen.

- «Stay» er spesielt laget for Grand Prix. Jeg ville ha noe med «dirty» synth og som passer både Grand Prix og meg, uten at det blir «overload».  Den har også et etnisk element, som symboliserer røttene mine, sier Tooji.

På nettet har låta allerede rukket å skaffe seg en rekke internasjonale fans. Og også Tooji selv har ubeskjeden tro på MGP-suksess.

- Jeg lover folk et fyrverki som gjør at vi scorer høyt hvis vi kommer til Baku. Jeg er klar til å ta oss helt til topps!