Prinsesse Madeleine av Sverige og Chris O'Neill

Derfor nektet han å ta imot prinsetittelen

Forretningsvirksomhet ble viktigere enn offisielle oppdrag.

EN PRINSESSE OG HENNES MANN: Chris O'Neill kunne valgt å bli prins av Sverige. Det hadde han derimot ingen intensjon om. Tittelen ville sørget for at han måtte gi opp mye. Foto: NTB scanpix
EN PRINSESSE OG HENNES MANN: Chris O'Neill kunne valgt å bli prins av Sverige. Det hadde han derimot ingen intensjon om. Tittelen ville sørget for at han måtte gi opp mye. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den 25. oktober 2012 fikk svenskene en lykkelig beskjed. Prinsesse Madeleine (35) hadde forlovet seg med finansmannen Christopher O'Neill (43), og ferskt blod skulle etter alt å dømme bli en del av det svenske kongehuset.

Det skulle bli de to til slutt. Bryllupet sto den 8. juni i 2013, og paret har siden den gang fått to barn. Deres tredje er ventet våren 2018. De har byttet mellom å bo i Stockholm, New York og London, men lever i all hovedsak et ganske normalt familieliv.

De kunne tatt på seg langt flere offisielle oppdrag eller valgt å gjøre som prins Carl Philip (38) og prinsesse Sofia (33), men en lav profil har vært bevisst fra starten av. I et sjeldent intervju snakker nå O'Neill ut om hvorfor han valgte å ikke ta til seg prinsetittelen da han giftet seg med Sveriges prinsesse.

Nektet tittel

Det er magasinet King som har tatt en prat med finansmannen. Svenske Expressen har gjengitt deler av intervjuet, der Chris omtales som «kongehusets best bevarte hemmelighet».

- Jeg har jo truffet kvinnen i mitt liv, kvinnen jeg elsker. Men det er jo klart at det har sine slitsomme sider å være gift med en prinsesse. Det har gjort livet mer komplisert, av åpenbare grunner, forteller tobarnsfaren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer