MAMMA TIL MICHELLE:  Anna Rasmussen (18) har nylig født sitt andre barn, og som Norges mest leste blogger føler hun på ansvaret om å ikke bidra til kroppspress, spesielt etter fødsel. Foto: TV Norge
MAMMA TIL MICHELLE: Anna Rasmussen (18) har nylig født sitt andre barn, og som Norges mest leste blogger føler hun på ansvaret om å ikke bidra til kroppspress, spesielt etter fødsel. Foto: TV NorgeVis mer

Derfor ønsker hun ikke å vise fram magen etter fødselen

Anna Rasmussen (18) vil ikke bidra til kroppspresset.

(Dagbladet): Bloggeren Anna Rasmussen (18), kjent fra bloggen «Mamma til Michelle» og tv-programmet «Unge Mødre» på TV Norge, ble nylig mor for andre gang.

Hun troner nå øverst på blogglista med over 120 000 visninger i skrivende stund, over Caroline Berg Eriksen og Sophie Elise, som er på henholdsvis andre og tredjeplass. 

På bloggen skriver hun nå svært åpenhjertig om både opp og nedturer under fødselen og tanker om kroppspress under graviditeten.

Spør om magebilder Den siste tida har hun fått en rekke henvendelser av folk som ønsker at hun skal legge ut bilder av kroppen og spesifikt magen etter fødselen, sier hun til Dagbladet.

I fjor høst skapte «fotballfrue» Caroline Berg Eriksen sterke reaksjoner etter at hun la ut et bilde av seg selv i undertøy, der hun poserte foran speilet og viste fram sin allerede flate mage.

Blant annet skrev blogger og «Bloggerne»-profil Suzanne Aabel et innlegg som fikk tittelen «- Jeg føler meg feit fordi Fotballfrue har født».

I ettertid har også Anja Johansen og Marna Haugen, kjent som Komikerfrue, lagt ut lignende bilder.

Anna Rasmussen sier til Dagbladet at hun var forberedt på at folk ville be om lignende magebilder, men at hun har vært fast bestemt på at hun ikke ønsker å gjøre det.

- Selv har jeg vært heldig med hvordan jeg ser ut så kort tid etter fødselen, men jeg ønsker ikke å gni det inn overfor folk som gjerne ikke har vært like heldige. Det er mange mødre og gravide som følger bloggen min, og jeg har et ansvar overfor dem også, sier hun.

Ansvar som blogger Hun mener bloggere har et ansvar med tanke på det kroppspresset som skapes ved at slike bilder legges ut.

- Vi fortsetter bare kroppspresset ved å legge ut slike bilder, selv om vi gjerne føler på presset selv, sier hun.

Til Dagbladet sier hun at det er viktig for henne å ikke fremstille livet mer perfekt enn det er.

- Jeg synes det kan være greit å dele at en fødsel ikke bare er en «walk in the park». En fødsel går aldri smertefritt. Jeg har lest om damer som pynter på sannheten, og andre som lager skrekkhistorier. For meg var det viktig å skrive om det akkurat sånn det var, uten å verken prøve å skremme noen, eller bagatellisere, sier hun og fortsetter:

- En fødsel innebærer smerte, blod og redsel. Jeg har valgt å snakke åpent om det mye for min egen del. Jeg tror alle har behov for å snakke med noen om en så stor opplevelse, som en fødsel er, og for meg er bloggen et sted der jeg kan legge ord på tanker og følelser som jeg ellers ikke ville turt å snakke om.

Private grenser Hun understreker at selv om hun er opptatt av å være åpen og ærlig på bloggen, er det visse ting hun bevisst holder utenfor. Hun ønsker blant annet ikke å legge ut bilder av barna, som de senere vil skjemmes for.

Hun har også valgt å holde faren til hennes andre barn utenfor offentligheten, fordi hun vil spare ham for eventuell hets og stygge kommentarer.

- Det er mange som diskuterer hvem barnefaren er på min Instagram og Facebook-profil, og som påberoper seg å vite det ene og det andre. Jeg kunne unngått slike situasjoner ved å dele alt, men jeg synes det er viktig at jeg skal kunne bestemme hva jeg ønsker å holde privat, sier hun.