Petter Stordalen:

Derfor overførte han formuen til barna

- Det handler ikke om penger.

HOTELLKONGE: Petter Stordalen overførte i fjor familieformuen til sine tre barn. Nå utdyper han hvorfor. Her avbildet sammen med kona Gunhild, dattera Emilie og hennes kjæreste, Jens, under åpningen av The Hub forrige måned. Foto: NTB Scanpix
HOTELLKONGE: Petter Stordalen overførte i fjor familieformuen til sine tre barn. Nå utdyper han hvorfor. Her avbildet sammen med kona Gunhild, dattera Emilie og hennes kjæreste, Jens, under åpningen av The Hub forrige måned. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I fjor ble det kjent at hotellkongen Petter Stordalen (56) hadde overført formuen og aksjene i Strawberry Holding til sine tre barn, Emilie (27), Henrik (24) og Jakob (21). Selv beholdt Stordalen 0,01 prosent av aksjene, men det er fremdeles han som sitter i førersetet i familiebedriften.

- Overføringen innebærer i praksis ingen forandring, og jeg kommer selv til å kontrollere virksomheten så lenge jeg lever, uttalte 56-åringen den gang.

Stordalens formue er estimert til 25 milliarder norske kroner, noe som betyr at hver av de tre barna nå står oppført med en likningsformue på rundt åtte-ni milliarder kroner hver, og står som eiere.

I en ny episode av den svenske podkasten «Radio Redgert» åpner hotellkongen nå opp om bakgrunnen for valget. Det skriver svenske Hänt.

Vil ikke gjøre som faren

Petter Stordalen ble født i Porsgrunn i Telemark, og allerede fra han var liten gutt var det bestemt hva han skulle jobbe med. Han skulle ta over farens butikk.

- Det handler ikke om penger. Det handler om at min far, da jeg ble født, hadde bestemt at jeg skulle ta over butikken. Hele livet mitt handlet om at jeg skulle ta over den dagligvarebutikken, sier han i podkasten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer