#MeAt14:

Derfor poster kjendisene #MeAt14

Over 50 000 har til nå delt emneknaggen som er startet som kritikk mot Fox News' radiovert Sean Hannity og senatskandidaten Roy Moore.

MOTKAMPANJE: Etter anklagene mot den republikanske senatskandidaten Roy Moore, har emneknaggen #MeAt14 spredd seg i sosiale medier. Her er noen av kjendisenes bidrag til kampanjen. VIDEO/FOTO: NTB Scanpix, Instagram/ @catlawson, @lizzwinstead, @alyssa_milano, @sarahksilverman, @katiecouric Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Lørdag ble det krise i det republikanske partiet etter at Washington Post publiserte en omfattende artikkel hvor det ble rettet grove påstander mot den republikanske senatskandidaten Roy Moore (70).

I artikkelen beskrives det nemlig i detalj hvordan Moore skal ha forsøkt å innlede seksuelle forhold med fire kvinner da de alle var mellom 14 og 18 år, mens han selv var i 30-åra. Én av kvinnene hevder også at Moore forgrep seg på henne, noe politikeren selv benekter.

I kjølvannet av krisen har en ny kampanje de siste dagene spredd seg på sosiale medier, emneknaggen #MeAt14.

Kampanjen, som omtales i flere internasjonale medier, er ment å rette oppmerksomheten mot nedre lavalder for seksuell omgang. I kampanjen deler unge kvinner og menn bilder av seg selv som 14-åringer, for å understreke at man i en så ung alder, slett ikke er i stand til å ta stilling til seksuell omgang.

- Kan ikke samtykke i en alder av 14.

Ifølge BBC er det Fox News' radiovert Sean Hannity som har fått kvinner og menn til å rase på sosiale medier. Under en debatt rundt anklagene mot senatskandidaten, kom nemlig Hannity med et kontroversielt forsvar av den republikanske kandidaten.

Flere hevder at det i radioprogrammet kan høres ut som om Hannity sier at episoden, som skal ha funnet sted med den gang 14 år gamle Leigh Corfman i tilbake i 1979, kan ha vært «samtykkende» seksuell omgang.

I etterkant av sendinga og den påfølgende kampanjen, har imidlertid Hannity gjort det klart at uttalelsene ikke gjaldt den 14 år gamle jenta, men 17- og 18-åringen. Videre mener han det er de «falske» mediene som forsøker å sverte ham.

Likevel har uttalelsene ført til at mer enn 50 000 har publisert bilde av seg selv på Twitter fra da de var 14 år gamle, med spørsmål om hvordan de i denne alderen kan sies å være modne nok til å skulle kunne gi samtykke til sex.

Først ute med emneknaggen var advokaten Catherine Lawson fra North Carolina, mens flere kjente ansikter siden har fulgt etter med emneknaggen.

Under bildet av selg selv som fjortenåring skrev advokaten følgende tekst.

«Kan ikke samtykke i en alder av 14 år. Ikke i Alabama. Ikke noe sted», skrev hun dagen etter radiosendingen.

Også skuespilleren Alyssa Milano (44), blant annet kjent fra tv-serien «Charmed», og ABC-journalist Katie Couric (60), er blant personene som har delt emneknaggen.

Milano var også blant initiativtakerne til #metoo-kampanjen.

Flere har i tillegg supplert med emneknaggen #nomoore, som relateres direkte til anklagene mot den republikanske senatskandidaten.

- Politisk motivert

Republikanske politikere splittes nå i hvorvidt de fortsatt støtter eller tar avstand fra den evangelisk-kristne våpenforkjemperen og homomotstanderen Moore.

I staten Alabama, hvor Moore stiller til valg, er den seksuelle lavalderen 16 år, og enkelte støtter Moore ved å gi bibelske eksempler på par med stor aldersforskjell seg imellom. For mens Moore benekter å skulle ha forgrepet seg på noen, utelukker han ikke at han kan ha forsøkt å ha stevnemøter med tenåringsjentene.

- Dersom jeg gjorde dette, skal jeg ikke benekte det, men jeg husker ikke noe av dette, sa Moore til radioverten.

Til Washington Post har Leigh Corfman fortalt at hun traff Moore da hun bare var 14 år gammel, mens han var 32. Ifølge Corfman møttes de flere ganger da Moore jobbet som aktor. Han skal ifølge anklagen ha kjørt henne hjem og forgrepet seg på henne. Dette benekter Moore på det sterkeste.

- Anklagene om seksuelle handlinger med henne er fullstendig falske. Jeg tror de er politisk motiverte, la Moore til i radiointervjuet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer