MOGUL PÅ MOBIL: Forbes har valgt å ha realitystjerna Kim Kardashian på forsida av sin nyeste utgave. Ikke for hennes deltakelse i realityprogrammet «Keeping Up With The Kardashians», men fordi hun hart tjent seg søkkrik på et mobilspill. Foto: Buckner/WWD/REX/Shutterstock , NTB scanpix
MOGUL PÅ MOBIL: Forbes har valgt å ha realitystjerna Kim Kardashian på forsida av sin nyeste utgave. Ikke for hennes deltakelse i realityprogrammet «Keeping Up With The Kardashians», men fordi hun hart tjent seg søkkrik på et mobilspill. Foto: Buckner/WWD/REX/Shutterstock , NTB scanpixVis mer

Derfor pryder realitystjerna forsida til det anerkjente finansmagasinet

Slik tjente hun over 300 millioner kroner. 

(Dagbladet): Det amerikanske finansmagasinet Forbes er kjent for sitt fokus på Hollywoods mektigste. Foruten å publisere lister over verdens best betalte skuespillere og musikere, skriver de generelt mye om stjerner.

Magasinet har imidlertid også fokus på aksjemarkedet og andre måter en kan tjene penger på.

Det er akkurat derfor de har valgt å putte realitystjerna Kim Kardashian West på forsida av sitt nyeste nummer.

- Neste steget

En skulle kanskje tro at Kardashian tjente pengene sine på samarbeidsavtaler med produktleverandører og i honorarer for tv-serien «Keeping Up With The Kardashians», men det siste året har hun hatt en helt annen inntektskilde.

TJENT SEG RIK PÅ SPILL: Kim Kardashian West har tjent gode penger på mobilspillet sitt. Det gjorde hun ifølge Forbes verdig til ei forside. Foto: Faksimile
TJENT SEG RIK PÅ SPILL: Kim Kardashian West har tjent gode penger på mobilspillet sitt. Det gjorde hun ifølge Forbes verdig til ei forside. Foto: Faksimile Vis mer

Forbes har valgt å skrive om Kardashian fordi hun har tjent i underkant av 400 millioner norske kroner på et mobilspill.

Spillet «Kim Kardashian: Hollywood» ble lansert til brukere i juni 2014. Spillet er i utgangspunktet gratis, men en kan betale for tilleggstjenester som flere klær og flere virtuelle penger.

Forbes skriver at spillet har inntjent over 1,3 milliarder kroner, og at om lag 383 millioner av disse har gått direkte til Kardashian. Til magasinet uttaler hun at hun har brukt mye tid på prosjektet, som er et samarbeid mellom henne og Glu Mobile.

- Jeg innså at dette var det neste steget i karrieren min og det jeg ville fokusere på, forteller hun til Forbes.

- Folk så på meg og lurte på hvorfor i alle dager jeg begikk meg inn i den teknologiske verden. «Det er ikke hennes territorium! Hold deg til reality!». Alt jeg tenkte var «Nei», forklarer hun.

Kardashian la også ut en melding på Twitter, der hun skrev emneknaggen #NotBadForAGirlWithNoTalent, som et stikk til de såkalte haterne.

Selv om Kardashian pryder forsida, handler utgaven om flere som har tjent seg rike på mobilapplikasjoner.

Egne emojies

Det er ikke bare spill Kardashian har vært med på å utvikle for mobiltelefoner. Realitystjerna har også laget sine egne emojis, såkalte «Kimojis».

Disse ble lansert i desember i fjor, og fikk Apples App Store til å streike grunnet den store pågangen. Det tyder på at mange var sultne på de nye emotikonene, som kunne brukes i tekstmeldingkorrespondanse.

Kardashian gikk seinere ut og beklaget at Apples nettbutikk streiket.

«Apple, jeg beklager så mye at jeg ødela deres App Store!!!», twitret hun til sine 38 millioner følgere.