Isabel Raad:

Derfor reiser hun utenlands igjen

Influenser Isabel Raad trosser myndighetenes reiseråd - for kjærligheten.

REISER IGJEN: Isabel Raad skriver på Instagram tirsdag at hun nok en gang drar til utlandet under pandemien. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
REISER IGJEN: Isabel Raad skriver på Instagram tirsdag at hun nok en gang drar til utlandet under pandemien. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Se mer
påvist smittet 103 000 +255
innlagt276 -4
døde 687 +3
påvist smittet 135 000 000+664.5K
døde 2 930 000 +12.4K
Se mer

Det stormet heftig rundt influenser Isabel Raad (26) da hun på tampen av 2020 valgte å reise til Dubai - midt i pandemien. Kritikken lot ikke vente på seg, særlig fordi UD fraråder alle reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land.

Nå har Raad nok en gang valgt å reise til utlandet. I flere oppdateringer på Instagram Story tirsdag skriver 26-åringen at hun har satt seg på et fly ut av Norge.

«Jeg setter vanvittig stor pris på alle dere fantastisk fine mennesker som følger meg og ikke minst som aktivt engasjerer seg i mine sosiale medier. Derfor ønsker jeg ikke å lyve/skjule noe som helst for dere, og jeg ønsker alltid å være det beste forbildet jeg kan være ut ifra mine forutsetninger», skriver Raad.

Hun fortsetter:

«Denne pandemien er en situasjon ingen kunne forutse hvordan de ville takle og alle takler det ulikt. Uten videre bortforklaringer har jeg bestemt at jeg reiser bort for å være med den jeg elsker i en periode».

TREKKER SEG: Isabel Raad vil trekke seg etter første etappe av «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis». Vis mer

Med kjæresten

Tidligere i år viste Raad fram sin nye flamme - britiske Jack Beaumont - i sosiale medier. De var på ferie i Dubai sammen, og Raad delte en rekke oppdateringer fra reisen.

«Ettersom vi ikke slipper noen inn i Norge nå og ingen aner hvor lenge det vil vare, velger jeg å reise ut for å være med kjæresten min på ubestemt tid», skriver Raad videre på Instagram tirsdag.

Hun avslutter med å understreke at hun vil følge alle smitteverntiltak underveis på turen. Det er uvisst hvor Raads destinasjon er.

PÅ REISEFOT: Isabel Raad la ut denne teksten på Instagram tirsdag. Foto: Skjermdump
PÅ REISEFOT: Isabel Raad la ut denne teksten på Instagram tirsdag. Foto: Skjermdump Vis mer

Dagbladet har forsøkt å få en kommentar fra Isabel Raad til denne saken, foreløpig uten å lykkes.

Da influenseren kom tilbake til Norge i slutten av januar etter et fire uker langt opphold i Dubai, fikk hun krass kritikk - noe hun uttalte seg om i en snutt på Instagram Story etter hjemkomsten.

Da sa Raad at hun forstår at folk reagerer på at man reiser utenlands, og at hun tar til seg kritikken - som blant annet kom fra andre influensere. 26-åringen reagerte likevel på at andre kan reise rundt i Norge med fly uten å få kritikk.

Det er for ordens skyld også anbefalt å unngå unødvendige reiser innad i Norge.

PRIVAT: Isabel Raad viser mye av privatlivet sitt i TV 2-serien «Isabel», men hun innrømmer at det er noe hun har holdt skjult for seerne. Vis mer

Flere som reiser

Isabel Raad er imidlertid ikke den eneste influenseren som har trosset reiserådene det siste året. Tidligere i mars føyet Julia Nyland (28) seg inn i rekken.

Hun var blant Norges første, store bloggere, og lever i dag av Instagram og blogg. Nyland skrev på bloggen at hun i slutten av måneden reiser til Marbella, der hun skal oppholde seg på ubestemt tid.

Til Dagbladet forklarte hun at billetten ble bestilt for en stund siden, og at den bare går én vei.

- Det er ikke sånn at jeg kommer tilbake om ei uke. Jeg skal være der over en lengre periode, i stedet for å sitte her i Oslo og bli deprimert. Selv om det ikke anses som en stengt nødvendig reise, er det riktig for meg, sa 28-åringen.

Nyland sa også at hun er klar over at hun ikke er den eneste som blir mentalt nedbrutt av strenge tiltak.

Influenseren har tilgang på en leilighet i Marbella, og vil bruke tida der til å jobbe og studere. Hun tar for tida en bachelor i bærekraftig logistikk og sirkulær økonomi.

KRITISK: En av Sveriges største influensere, Angelica Blick, retter sterk kritikk mot «Paradise Hotel»-produksjonen. Video: Viafree.se / Rød Løper Vis mer

I et innlegg på bloggen 28. mars, skrev Nyland at hun reiser til Spania 31. mars.

Status vaksinasjon Full oversikt

835 970 (15.6%)i Norge har fått dose nr 1
295 358 (5.50%)i Norge er fullvaksinert
Kilde: FHI (FHI oppdaterer tallene sine ca kl 13 hverdager, og viser da gårsdagens tall).

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer