Prins Henrik:

Derfor samlet prinsen på erotisk kunst

Prins Henriks kunstsamling håver inn flere millioner danske kroner.

POPULÆR KUNSTSAMLING: Denne uka auksjoneres avdøde prins Henriks kunstsamling bort på auksjonshuset Bruun Rasmussen. Samlingen har allerede håvet inn flere millioner danske kroner, og spesielt den erotiske kunsten vekker stor oppsikt. Her er prins Henrik avbildet sammen med dronning Margrethe i 2017. Foto: NTB Scanpix
POPULÆR KUNSTSAMLING: Denne uka auksjoneres avdøde prins Henriks kunstsamling bort på auksjonshuset Bruun Rasmussen. Samlingen har allerede håvet inn flere millioner danske kroner, og spesielt den erotiske kunsten vekker stor oppsikt. Her er prins Henrik avbildet sammen med dronning Margrethe i 2017. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I disse dager blir avdøde prins Henriks kunstsamling auksjonert bort på auksjonshuset Bruun Rasmussen for flere millioner danske kroner. Kunstsamlingen inneholder alt fra afrikanske og asiatiske figurer, til masker og andre gjenstander.

Det er imidlertid enkelte av gjenstandene i prinsens kunstsamling som vekker større oppsikt enn andre. Prins Henrik samlet nemlig på erotisk kunst, og det er nettopp de penisformede jade-gjenstandene som har fått stor oppmerksomhet.

Ovennevnte kunst består av jade-stein, som er en bergart som hovedsakelig finnes i Kina, Burma og Mellom-Amerika. Den finnes i grønne og oransje varianter, men også som hvite, gule, røde og blå.

Til danske BT forteller tidligere venn av prins Henrik og antikvitetshandler, Oliver Klitgaard, hvorfor den danske prinsen valgte å samle på erotisk kunst. Han forklarer kunsten med at det er en viktig del av kulturhistorien.

Han forteller at prins Henrik samlet på kunst fra hele verden, men at jade- og den afrikanske samlingen var de største. Ifølge avisa har det vært en stor interesse for nettopp den erotiske kunsten under ukas auksjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer