Prins Philips begravelse:

Derfor skal han ikke i jorda

Prins Philip ble stedt til hvile lørdag ettermiddag. Nå skal han ligge i krypten i St. Georges kapell fram til dronninga selv går bort.

BEGRAVELSE: Kroppspråkssekspert kommenterer kontakten mellom prins William og prins Harry i begravelsen til prins Philip. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag ettermiddag tok kongefamilien og det britiske folk et siste farvel med prins Philip i St. Georges kapell i Windsor. Den avdøde prinsen ble 99 år gammel.

Klokka 15.45 norsk tid ble prinsens kiste fraktet fra kongefamiliens private kapell i Windsor og ned til St. Georges kapell. Deler av kongefamilien gikk i prosesjon bak kista, deriblant prins Harry (36) og William (38).

Biskopen av Canterbury, David Conner, ledet den kongelige begravelsen. Seremonien bar naturligvis preg av coronapandemien. Kun 30 gjester fra hovedsakelig prinsens nære familie var til stede i begravelsen.

Munnbind

Alle gjestene bar munnbind og holdt avstand. På grunn av pandemien satt dronninga også for seg selv under seremonien. Det var også sangforbud i kapellet av smittevernhensyn.

Seremonien ble innledet med ett minutts stillhet over hele Storbritannia. Minuttet ble startet og avsluttet med salutt.

Ingen fra kongefamilien holdt tale i seremonien. Det var imidlertid korsang, salmer og opplesing av andre religiøse tekster. Biskop David Conner innledet seremonien.

Koret holdt god coronaavstand mens de sang.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer