Kim Kardashian:

Derfor skapte Kims nyfødt-bilde storm

Fikk massiv kritikk etter bilde av sønnen.

BEKYMRET FANS: Etter at realitystjernen Kim Kardashian West delte et bilde av den nyfødte sønnen Psalm West har kritikken haglet mot stjernen - da flere fans uttrykte sin bekymring over barnets velferd. Foto: NTB scanpix
BEKYMRET FANS: Etter at realitystjernen Kim Kardashian West delte et bilde av den nyfødte sønnen Psalm West har kritikken haglet mot stjernen - da flere fans uttrykte sin bekymring over barnets velferd. Foto: NTB scanpixVis mer

For knappe tre uker siden ble Kim Kardashian West (38) og Kanye West (41) foreldre for fjerde gang, da sønnen Psalm West kom til verden ved hjelp av en surrogatmor.

På selveste nasjonaldagen til Norge delte realitystjernen et bilde av den nyfødte sønnen i et Twitter-innlegg med følgende tekst:

- Vakker morsdag. Vi er velsignet av ankomsten av vårt fjerde barn. Vi har alt vi behøver.

Selv om flere kommenterte hvor søt lille Psalm er, var det andre som kritiserte stjernen - og uttrykte sin bekymring over det som lå i senga med barnet.

NYBAKTE FORELDRE: Kim Kardashian West delte dette bildet med fansen på Twitter, og kritikken haglet inn. Foto: Skjermdump fra Twitter
NYBAKTE FORELDRE: Kim Kardashian West delte dette bildet med fansen på Twitter, og kritikken haglet inn. Foto: Skjermdump fra Twitter Vis mer

Bekymret for sikkerheten

På bildet ser man parets sønn ligge godt til rette i krybba, innpakket i tepper med andre myke gjenstander rundt seg, samt såkalte krybbestøtfangere - myke, puteliknende elementer plassert inne i senga oppå madrassen.

Dette fikk fansen til å bli bekymret over det nyfødte barnets velferd.

Barnelegen Lana Gagin ved Helen DeVos Barnesykehus påpekte nemlig overfor Today at foreldre må unngå å bruke myke gjenstander som krybbestøtfangere, tepper, puter og myke leker i senga, da disse elementene kan gjøre det vanskeligere å puste for små barn. I verste fall kan dette resultere i død.

- Babyer som er yngre enn 4 md. er i aller størst fare for søvnrelaterte dødsfall. Legg babyen på ryggen på et fast underlag, som en seng eller vugge, med en tettsittende madrass og et stramt laken, rådet hun, og la til at senga i utgangspunktet ikke bør inneholde andre gjenstander enn dette.

Ber Kim oppsøke hjelp

På bakgrunn av fansens bekymring etter bildet av Psalm, oppfordret flere Twitter-brukere Kim til å følge sikre søvnstandarder for å forhindre «SIDS», eller krybbedød.

SJARMTROLL: Datteren til Kim Kardashian og Kanye West, North West, tok fullstendig av på en gospelkonsert søndag. Slikt får verden med seg! Vis mer

- Alt ved dette bildet gir meg angst, skriver en.

- Vær så snill, vær så snill, vær så snill, betal en overpriset søvnekspert for å få alt det unødvendige ut av barnets seng, så han ikke er i fare for krybbedød. Jeg har prøvd og feilet ved å gjenopplive for mange barn som har dødd på denne måten, skriver en annen bekymret Twitter-bruker.

I etterkant av all kritikken har Kim valgt å slette bildet av sønnen fra sosiale medier.

KRITIKK: Det blir dårlig stemning rundt bordet når Kardashian-familien får vite at Kanye West har sendt en kritisk melding til Kris Jenners kjæreste, Corey. Video: TV 2. Vis mer

Barnesete-kritikk

Dette er ikke første gang Kim Kardashian opplever å få kritikk fra fansen når det kommer til sikkerheten rundt barna hennes.

I 2017 delte realitystjernen et bilde av sønnen Saint (3) på Facebook, der han satt i et barnesete i bilen.

Kort tid etter at 38-åringen delte bildet, haglet det inn med kritikk fra fansen, som reagerte sterkt på at Saint var plassert med setet framover i bilen - og ikke med ryggen til.

- Han er så søt, la oss beskytte denne kjekke gutten ved å sørge for at han sitter bakover, skrev en.

Flere tok Kim i forsvar og spekulerte i om bildet var tatt ved siden av Kim, og at Saint egentlig satt med ryggen til.

- Det er lov

Kort tid seinere tok Kim kritikken i egne hender, og svarte fansen i en video på sin egen nettside.

- Det folk ikke vet er at Saint nå veier og er høy nok til kravene for å sitte forover, fortalte hun i videoen, og la til at Saint faktisk veide mer en sin storesøster North (5), selv om man ikke skulle tro det.

Ifølge People stemmer det Kim sa.

På nettsida til American Academy of Pediatrics står det nemlig at foreldre er anbefalt å holde sine smårollinger bakovervendt i bilsetet til barnet er to år, eller til de når maksimal høyde og vekt for sitt sete.

SHOW: Kim Kardashians kjole under «Hollywood Beauty Awards» vekker oppsikt. Vis mer