KARAKTERISTISK LATTER: Både latteren og stemmen til karakteren Janice er så spesiell at folk ofte blir overasket over at skuespiller Maggie Wheeler faktisk snakker og ler ganske vanlig. FOTO: Rex / NTB Scanpix
KARAKTERISTISK LATTER: Både latteren og stemmen til karakteren Janice er så spesiell at folk ofte blir overasket over at skuespiller Maggie Wheeler faktisk snakker og ler ganske vanlig. FOTO: Rex / NTB ScanpixVis mer

Derfor skapte «Friends»-stjerna den ville latteren

Det er en veldig god grunn til at Janice i «Friends» lo som hun gjorde. 

(Dagbladet): Det er gått over 12 år siden vi så Janice i TV-serien «Friends», og til tross for at hun ikke var blant hovedkarakterene vil de aller fleste huske Chandlers irriterende ekskjæreste. Særlig kjent ble hun for sin karakteristiske latter, og for sine konstante utbrudd av: «Oh. My. God!»

Janice ble en gjenganger i serien, men ifølge Maggie Wheeler som spilte rollen, skulle hun i utgangspunktet bare spille én episode. I stedet ble hun en publikumsyndling som var med i hele 24 episoder.

- Det var alltid en overraskelse at hun fortsatte å ha et liv i serien, og jeg var alltid så glad hver gang serieskaperne bestemte seg for å ha meg med igjen. Det startet som en avtale om å komme inn og gjøre en episode, og så endte det med ti år med denne fantastiske, herlige opplevelsen, sa hun i programmet This Morning på ITV.

OH.MY.GOD: Karakteren «Janice» ble særlig kjent for å konstant utbryte «Oh.My.God!» FOTO: Pa Photos / NTB Scanpix
OH.MY.GOD: Karakteren «Janice» ble særlig kjent for å konstant utbryte «Oh.My.God!» FOTO: Pa Photos / NTB Scanpix Vis mer

Latteren var en sikkerhetsventil

Her fortalte hun også at hun skapte Janices særegne latter for å redde seg selv hvis hun skulle begynne å le under filmingen.

- Mathew Perry er så morsom, og jeg visste med en gang at denne fyren kommer til å få meg til å le på settet. Jeg må være forberedt. Hva skal jeg gjøre? Så jeg laget latteren til Janice som en sikkerhetsventil for når Mathew fikk meg til å le, forteller hun.

Mindre TV-roller

Siden Friends gikk av lufta, har Wheeler hatt mindre roller i en rekke TV-serier, blant annet «How I Met Your Mother», «Archer» og «Californication».

Frem til 2004, som også var året da siste episode av «Friends» ble sendt, hadde hun også rollen som den stadig tilbakevendende Linda Gruenfelder i serien «Alle elsker Raymond».