Kronprinsesse Catharina-Amalia:

Derfor skiller hun seg ut

Den nederlandske tronarvingen fyller 18 år tirsdag.

MYNDIG: Tirsdag ble den nederlandske kronprinsessen Catharina-Amalia 18 år. Foto: Frank Ruiter/Det nederlandske kongehuset
MYNDIG: Tirsdag ble den nederlandske kronprinsessen Catharina-Amalia 18 år. Foto: Frank Ruiter/Det nederlandske kongehuset Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det nederlandske kongehuset har mye til felles med det norske, blant annet at det er liberalt og åpent - og at tronarvingene, prinsesse Ingrid Alexandra (17) og kronprinsesse Catharina-Amalia (18) er jevngamle.

Sistnevnte ble myndig tirsdag, og Norges kommende dronning fyller 18 neste måned.

Kronprinsesse Catharina-Amalia har vakt oppsikt utenfor landegrensene, blant annet ved å si fra seg apanasjen på 16 millioner kroner i året.

Friår

«7. desember 2021 fyller jeg 18 år, og vil, ifølge loven, motta apanasje. Jeg finner det ubehagelig så lenge jeg ikke gjør noe for pengene, og mens andre studenter har det mye vanskeligere, spesielt i denne perioden med coronaviruset», skrev hun i et brev til den nederlandske statsministeren Mark Rutte (54) tidligere i år.

Det er første gang dette har skjedd i det nederlandske kongehuset. Planen til 18-åringen er å ta et friår for å utforske verden, før hun returnerer til skolebenken.

Kronprinsessen er datter av dronning Maxima (50) og kong Willem-Alexander (54), sønn av tidligere dronning Beatrix av Nederland. De har også prinsessebarna Alexia (16) og Ariane (14).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer