Derfor smiler hun ikke

- Gliset er fortsatt ikke det første jeg byr på.

(Dagbladet): Til tross for at bloggen hennes ikke lenger er operativ, har Linnéa Myhre (22) vært aktuell som aldri før det siste året.

I august i fjor debuterte den tidligere toppbloggeren som forfatter med «Evig søndag» - ei bok om selvopplevd anoreksi, depresjon, sykehusinnleggelse, psykiaterbesøk og tung medisinering.

Myhres debutbok havnet på åttende plass på Bokhandlerforeningens liste over de mest solgte i 2012.

Vil skrive mer Til magasinet Stella forteller den prisbelønnede eks-bloggeren at det er forfatter hun vil bli.

Molde-jenta vil skrive flere bøker, kanskje med ny tematikk neste gang:

- Jeg vil forhåpentligvis ikke fortsette å kverne på psykisk lidelse-litteraturen, nei, men jeg kommer nok ikke til å begynne å skrive krim heller. Alle stilene jeg skrev på skolen som omhandlet fiktive personer, fikk jeg nesten stryk på, sier Myhre til Stella, og legger til:

- De eneste gangene jeg har fått til noe bra, er når jeg har vært en del av historien. Beklagelig, men sant.

Smiler sjelden I 2011 kåret bladet Mann henne til den mest sexy kvinnen her til lands. Hun har vunnet flere bloggpriser, prydet glansede magasinforsider og hatt sin egen tv-serie på NRK - oppnådd mer enn de fleste 22-åringer, vil mange mene.

Likevel tilhører det sjeldenhetene at Myhre smiler.

SJELDEN SMILENDE: Linnéa Myhre (22) har vunnet bloggpriser i fleng, brakdebutert som forfatter, hatt sin egen tv-serie og blitt kåret til Norges mest sexy kvinne. Likevel er det sjelden hun trekker på smilebåndet. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
SJELDEN SMILENDE: Linnéa Myhre (22) har vunnet bloggpriser i fleng, brakdebutert som forfatter, hatt sin egen tv-serie og blitt kåret til Norges mest sexy kvinne. Likevel er det sjelden hun trekker på smilebåndet. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

- Det har blitt en vane ikke å smile, siden jeg tidligere syntes jeg var rund i ansiktet og fikk bollekinn når jeg gjorde det. I tillegg er jeg pessimistisk fram til det motsatte er bevist, så gliset er fortsatt ikke det første jeg byr på, sier hun til Stella.

- Får meg ikke til å le Det finnes imidlertid ting hun synes er morsomme, avslører hun overfor magasinet:

- Ting vi er få om å forstå at er morsomt. Ting som ikke er laget for å være morsomme. Jeg ser humoren i veldig mye, men jeg får meg ikke til å le av det, sier hun.

Hun forteller at hun på barneskolen ble sendt ut av klasserommet da det var vitsetime, fordi hun irriterte seg over at folk kunne le av noe så fjasete.

- Men nå har jeg lært meg den falske latteren, som fungerer utmerket de gangene jeg får lyst til å slå noen ihjel når de viser meg enda en «morsom Youtube-video», sier Myhre til Stella.

- Ikke sur Myhre blir ofte omtalt som «sinnablogger», en tittel hun flere ganger har uttrykt at hun ikke er helt tilfreds med.

Selv sier hun alltid: «I e ikkje sur. I e fra Molde.»

- Ja, det er en forklaring i seg selv. Jeg har kalt det en narsissistisk by. Den er kald. Folk er kalde. Et sært folkeslag. Vi går forbi folk vi kjenner på gata uten å hilse. Bare å ta et fly med moldensere, er verre enn alt annet. De får ikke klatret fort nok over hverandre for å komme ut først. Folk gjør det overalt, men jeg kan garantere at det er verre her. Da jeg flyttet herfra første gang, tenkte jeg at jeg aldri kunne tenke meg å komme tilbake hit, sa hun til Dagbladets Magasinet i fjor, og la til:

- Men det rare er at... Nå begynner jeg å kjenne at jeg er stolt over moldensernes måte å være på. Skeptiske og kritiske egoister. Det finnes ingen falsk vennlighet her. Jeg synes nesten det er ekkelt å kjenne på, men faen, jeg tror jeg begynner å bli glad i byen min. Men det betyr ikke at jeg drømmer om å flytte hit for godt med mann og barn, altså. Det vil jeg ikke utsette meg selv for.

PRISBELØNNET: Linnéa Myhre har vunnet prestisjefylte bloggpriser, som Costume Awards' årets beste blogg og årets beste blogger under Vixen Blog Award - uten at det nødvendigvis får henne til å smile. Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet
PRISBELØNNET: Linnéa Myhre har vunnet prestisjefylte bloggpriser, som Costume Awards' årets beste blogg og årets beste blogger under Vixen Blog Award - uten at det nødvendigvis får henne til å smile. Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet Vis mer

FAKSIMILE: Mars-utgaven av Stella-magasinet er for salg fra fredag av.
FAKSIMILE: Mars-utgaven av Stella-magasinet er for salg fra fredag av. Vis mer