Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Linn Wiik:

Derfor spydde TV 2-Linn på direkten

- Det var ikke helt sånn jeg hadde tenkt å avsløre denne nyheten, men sånn er livet.

GRAVID: Programleder Linn Wiik avslørte i kveld at hun er gravid. Det skjedde derimot ikke slik hun hadde håpet på. Foto: TV 2
GRAVID: Programleder Linn Wiik avslørte i kveld at hun er gravid. Det skjedde derimot ikke slik hun hadde håpet på. Foto: TV 2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagens sending av «God sommer Norge» på Aker Brygge ble av den overraskende sorten, både for tv-seerne og for programleder Linn Wiik.

Midt i et intervju med Vegard Harm (22) og treningsblogger Jørgine «Funkygine» Massa Vasstrand (29), blir nemlig programlederen brått kvalm, hvorpå hun praktisk talt spytter ut at hun er gravid.

Mens Vegard Harm snakker om VGTV-serien «Vegard X Funkygine», kan man se Wiik tar seg noen slurker fra vannglasset, før hun spretter opp av stolen og spyr.

- Jeg er gravid

Hun blir lett forfjamset, før følgende faller ut av henne:

- Unnskyld, beklager. Jeg bare ble så kvalm. Jeg er ... Jeg er gravid.

Wiik går ut av studio, og intervjuet fortsetter som planlagt, med en programleder mindre. Etter en liten pustepause kommer Wiik tilbake:

- Det var ikke helt sånn jeg hadde tenkt til å avsløre denne nyheten, men sånn er livet, sier hun lattermildt.

- Følte meg uggen

Til Dagbladet kan Wiik fortelle at hun som gravid ikke har helt kontroll på kroppen, og at kunngjøringen ikke var planlagt. Hun tar det likevel med et smil.

- Jeg følte meg litt uggen og tok et glass vann, men det hjalp ikke akkurat, forteller hun lattermildt.

Den gledelige nyheten er allerede delt med nær familie og venner, så det kom heldigvis ikke som en overraskelse på dem. En overraskelse ble det uansett, da Wiiks ektemann ikke så sendinga.

- Mannen min var ikke hjemme, og han så ikke sendingen, så han fikk brått mange meldinger med lykkeønskninger og gratulasjoner, forteller Wiik.

Videre kan hun fortelle at de gleder seg veldig til å få sitt første barn, og at hun er litt over tre måneder på vei. Hun er også glad gjestene i studio tok det så fint.

- Jørgine har jo akkurat fått barn selv, så hun vet jo hvordan det er. Og Vegard var glad han hadde på seg regnjakke, legger hun til og ler.

Programlederen kan fortelle at hun har fått en rekke hyggelige meldinger etter sendingen. Også i sosiale medier er saken omtalt.

Saken forsetter under:

Ikke alene

Det er ikke alltid like lett å være på direkten på tv, og feil og uforutsette hendelser er dømt til å skje fra tid til annen.

Det har blant andre den svenske artisten Veronica Maggio fått erfare. Det samme har tidligere «Paradise Hotel»-deltaker Julie Grindbakken, som på direkten avslørte vinneren før den ble kåret på TV.

I 2013 gjorde på sin side den lokale tv-reporteren Siobhan Riley en humoristisk bommert. Hun skulle vise seerne hvor et framtidig veiprosjekt skulle finne sted, og illustrerte dette ved å tegne prosjektet.

Da hun var ferdig med tegningen, kunne seerne imidlertid se omrisset av en gigantisk penis.

Tabber på direktesendt tv er altså langt fra unikt:

FREUDIANSK GLIPP: Susannah Collins kom med en liten forsnakkelse da hun sto utenfor Chicago Blackhawks' garderobe. Nå har hun fått sparken, men ikke på grunn av glippen, forsikrer tv-selskapet. Vis mer Vis mer Vis mer
TEGNET PENIS: Reporter Siobhan Riley skulle tegne på et kart for å vise hvor et framtidig veiarbeid skulle finne sted. Video: ABC News / WJRT-TV Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer
PÅ BÆRTUR: Redigererne bak Lindsay Nadrichs jordbær-reportasje sørget for at nyhetsanker Kjerstin Ramsing fikk seg en overraskelse på direkten. Video: KHQ/Fox Vis mer Vis mer Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!