Marthe Kristoffersen:

Derfor tar «71 grader nord»-vinneren et friår

Marthe Kristoffersen skal ut på sin første sydentur.

FRI OG FRANK: Tidligere langrennsløper Marthe Kristoffersen (28) har bestemt seg for å ta med seg kjæresten verden rundt. For å få det til, har hun bestemt seg for å ta et friår. Foto: Espen Solli
FRI OG FRANK: Tidligere langrennsløper Marthe Kristoffersen (28) har bestemt seg for å ta med seg kjæresten verden rundt. For å få det til, har hun bestemt seg for å ta et friår. Foto: Espen Solli Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg spurte meg selv om det å bli nummer ti var noe mål for meg lenger. Jeg funderte også på om jeg klarte å ta OL-medalje, og svaret var nei. Da var det ikke noe motivasjon for meg å drive videre, så jeg måtte forandre noe.

Tidligere langrennsløper Marthe Kristoffersen (28) bestemte seg i fjor for å legge opp sin profesjonelle deltakelse innenfor idretten, en avgjørelse som skapte overskrifter på grunn av hennes unge alder og profilerte karriere.

Meldingen kom omtrent ti år etter at hun debuterte under verdenscupen i 2007.

Hva framtida bringer, vet hun ennå ikke. Kristoffersen jobber i dag som trener for NTG Lillehammer, en jobb hun beskriver som givende og morsom. Kontrakten hennes går imidlertid snart ut, og da har 28-åringen andre planer på tapetet.

Alt på vent

- Jeg skal gjøre masse forskjellig, men det blir mye skikjøring. Og så skal jeg prøve å komme meg på min første sydentur. Hvor reiser man? Det blir nok noe i Asia, og jeg vil nok kanskje til Bali og Australia også. Det er ikke bestemt ennå, men vi skal ikke jobbe neste år, forteller hun til Dagbladet, og referer til seg selv og kjæresten Espen Berg-Johnsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer