<strong>VILLE HJEM:</strong> Friluftsbloggeren Tonje Blomseth valgte å trekke seg fra «Kjendis-Farmen» mandag kveld. Foto: Alex Iversen / TV 2
VILLE HJEM: Friluftsbloggeren Tonje Blomseth valgte å trekke seg fra «Kjendis-Farmen» mandag kveld. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

«Kjendis-Farmen»

Derfor trakk hun seg fra «Kjendis-Farmen»

Friluftsbloggeren Tonje Blomseth (22) fikk nok etter en knapp uke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg var usikker fra starten, men ville gi det et forsøk. Det gikk ikke mange dagene før jeg skjønte at dette ikke var noe for meg, forteller Tonje Blomseth (22) til Dagbladet.

En skulle kanskje ikke tro at den unge friluftsbloggeren, som lever av å måle krefter med naturen, ville være blant de første som forlot gårdslivet på «Kjendis-Farmen».

Men etter en knapp uke på idylliske Storøy gård utenfor Bamble i Telemark hadde 22-åringen rett og slett fått nok.

- Klikke i vinkel

- Det ble litt for mange mennesker på en gang. Jeg er vant til å være mye alene, og fungerer ikke spesielt godt når jeg i tillegg er «innesperret» på et så lite sted. Ikke et vondt ord om deltakere eller crew - det handlet rett og slett om at jeg holdt på å klikke i vinkel, forteller hun, og legger til:

- Dette handlet overhodet ikke om at jeg har sosial angst eller ikke trives blant folk, men at jeg ikke ville bruke mer tid og energi på noe jeg ikke ønsket å fullføre.

Blomseth, som tidligere har vært å se i TV 2s «Bloggerne» og dokumentarprogrammet «Eventyrjenter» på NRK, understreker at hun advarte produksjonen på forhånd.

<strong>SLEIT MED Å HOLDE TÅRENE TILBAKE:</strong> Tonje Blomseth synes det var tungt å gi de andre deltakerne beskjeden om at hun ønsker å trekke seg. Foto: TV 2
SLEIT MED Å HOLDE TÅRENE TILBAKE: Tonje Blomseth synes det var tungt å gi de andre deltakerne beskjeden om at hun ønsker å trekke seg. Foto: TV 2 Vis mer

- De visste at jeg var usikker, og at jeg muligens ikke ville være der så lenge.

Presseansvarlig for «Farmen» på TV 2, Alex Iversen, forteller til Dagbladet at de respekterer Blomseths valg om å trekke seg.

Deltar frivillig

- De som deltar på «Farmen» er på gården frivillig. Hvis noen ønsker å trekke seg får de lov til det. Dette skjer som regel etter at det har vært en dialog med produksjonen over en tid, der vi prøver å motivere deltakeren til å fortsette. Slik var det også i Tonjes tilfelle. Tonje hadde på forhånd gitt uttrykk for at hun var usikker på hvordan hun kom til å takle å leve så tett på andre mennesker, sier Iversen.

Blomseth fikk kanskje bare fikk én uke på tv-gården, men tok med seg mye lærdom på veien.

- Jeg fikk svingt litt med øksa, og lært meg å lafte tømmer. Også fikk jeg erfare hvordan det er å leve på potet i en uke, sier hun.

Trondheimsjenta, som er bosatt i Karasjok for å leve i villmarka, har for lengst gjort friluftsliv til sitt levebrød. Ved siden av å reise på ekspedisjoner er Blomseth kjent som forfatter, blogger og foredragsholder.

22-åringen gikk Norge på langs allerede som 17-åring, og er av flere lansert som den kvinnelige versjonen av Lars Monsen. Blomseth er for øvrig jenta som fikk nettet til å gå av skaftet da hun i 2015 satte seg naken på en fjelltopp - og la ut på bildet på Instagram.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer