Prinsesse Madeleine:

Derfor uteble hun fra feiringen

Madde og resten av familien glimret med sitt fravær på Sveriges nasjonaldag.

I FJOR: Prinsesse Madeleine og resten av familien pleier å være i Sverige på nasjonaldagen 6. juni. I år er familien imidlertid hjemme i USA. Her er Madeleine sammen med prinsesse Estelle under fjorårets feiring. Foto: NTB Scanpix
I FJOR: Prinsesse Madeleine og resten av familien pleier å være i Sverige på nasjonaldagen 6. juni. I år er familien imidlertid hjemme i USA. Her er Madeleine sammen med prinsesse Estelle under fjorårets feiring. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I dag 6. juni markerer Sverige sin nasjonaldag - en feiring som går for være den svenske kongefamiliens viktigste oppdrag i løpet av året. Kongefamilien har tradisjon for å delta på det årlige og direktesendte TV-showet fra Skansen i Stockholm - men i år ble tradisjonen brutt på grunn av coronaviruset.

Kongefamilien har måttet endre planene for den store dagen, og årets markering ble dermed av det digitale slaget. Kronprinsesse Victoria (42) holdt i formiddag guidede turer på slottet som ble sendt i sosiale medier, og kong Carl Gustaf (74) skal tale til folket klokka 20.00 i kveld.

Coronaviruset har også fått konsekvenser for prinsesse Madeleine (37) og hennes familie, som til vanlig bor i Florida. Prinsessen er nemlig strandet i USA sammen med ektemannen Chris O'Neill (45) og de tre barna Leonore (6), Nicolas (4) og Adrienne (2).

Dermed misset de feiringen i hjemlandet, og det er lite som tyder på at familien tar turen til Sverige med det første.

- Prinsessen kan komme til Sverige når situasjonen tillater det, men akkurat nå er det ikke en slik situasjon, sier hoffets informasjonssjef Margareta Thorgren til Expressen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer