«Kompani Lauritzen»:

Derfor vant han nesten ingenting

- Vi ønsker ikke dyrke det å kjøre solo, sier kanalen.

FIKK SVERD: «Kompani Lauritzen»-vinneren ble belønnet med dette sverdet etter lørdagens bragd. Foto: Matti Bernitz / TV 2
FIKK SVERD: «Kompani Lauritzen»-vinneren ble belønnet med dette sverdet etter lørdagens bragd. Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer
Publisert

Det er dagen derpå for skuespiller Carl Martin Eggesbø (25), som lørdag vant den andre sesongen av «Kompani Lauritzen». Programmet har vært en gigantsuksess for TV 2, med godt over én million seere i snitt.

VINNER: Her blir vinneren av «Kompani Lauritzen» kåret. Video: TV 2 / Rød Løper Vis mer

- Veien betyr mest

I «Farmen kjendis» har vi i en årrekke sett at vinneren stikker av med en bil, i tillegg til at de får betalt for deltakelsen. Det samme får vinneren av «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» på TVNorge.

I «Kompani Lauritzen» derimot, får vinneren bare med seg et sverd til odel og eie.

- Det hadde vært deilig å vinne penger eller en bil, sier lørdagens vinner Eggesbø til Dagbladet.

HELT TIL TOPPS: Med de andre deltakerne til stede i målområdet ble det til slutt klart at det er Carl Martin Eggesbø som er vinneren av den andre sesongen av «Kompani Lauritzen». Foto: Matti Bernitz / TV 2
HELT TIL TOPPS: Med de andre deltakerne til stede i målområdet ble det til slutt klart at det er Carl Martin Eggesbø som er vinneren av den andre sesongen av «Kompani Lauritzen». Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer

25-åringen synes imidlertid det er helt naturlig at det er sånn.

- Det jeg synes er så fint med «Kompani Lauritzen» er at det er en konkurranse, men det er ikke så viktig om man vinner eller ikke. Det er alt på veien som betyr mest. Det er som en opptaksprøve i Forsvaret, du er ikke ferdig når du kommer deg igjennom. Reisa og målet er det viktigste, mener han.

- Litt klisjé

Han fortsetter:

- Det høres litt klisjé ut, men det er også det som gjør dette til et bra konsept. Mener jeg. Du konkurrerer først og fremst mot deg selv. Så for meg går det helt fint bare å vinne et sverd. Jeg er mer en togfyr uansett, så jeg er glad jeg slipper å vinne en stor bil som jeg ikke trenger, sier han med et smil til Dagbladet.

«KOMPANI LAURITZEN»: Det blir dramatisk under lørdagens «Kompani Lauritzen»-finale. Video: TV 2 Vis mer

Skuespilleren, som lørdag avslørte at han fikk feber under innspillinga ikke veldig lenge før finalen, tror at en lukrativ premie til vinneren fort kunne ødelagt mentaliteten i programmet.

- Jeg tror det ville endt i mer ego og egen agenda. Jeg er glad jeg slipper å forholde meg til det i hvert fall.

Klart svar fra TV 2

Pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, sier til Dagbladet at kanalen regner alle som får den oransje militærlua, populært kalt «bereten», som vinner av «Kompani Lauritzen».

- Det er den de har kjempet for i ni programmer og det er den som betyr noe for dem. Sverdet er en utmerkelse til beste kompanijeger, den beste av de beste, som en heder i forbindelse med finalen. «Kompani Lauritzen» handler om å bygge et lag, ikke om å kåre én vinner, mener han.

FIKK EN SMELL: Å være med på «Kompani Lauritzen» kan være veldig hardt, det fikk Siri Avlesen-Østli erfare da hun fikk en smell da hun kom ut. Reporter Bjørn Ekker/Video: Se og Hør Vis mer

- Så det ligger en bevisst vurdering bak dette?

- Ja, for dette om å vise at deltakerne sammen står sterkere. Og skal de få til noe bra, så er de avhengige av hverandre. Vi ønsker ikke å dyrke individualismen og det å kjøre solo. Derfor legger vi ikke altfor mye vekt på den ene som kommer først over målstreken i siste episode, forteller han til Dagbladet.

Carl Martin Eggesbø la overfor Dagbladet lørdag ikke skjul på at han synes det var stas å ta seg helt til topps i programmet likevel.

- For å være helt ærlig, så gikk alt så fort. Men det var helt uvirkelig å komme først inn, det føltes veldig godt. Ikke bare å vinne, men å være ferdig og å komme i mål, sa «Kompani Lauritzen»-deltakeren da.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer