«Kompani Lauritzen»:

Derfor var de aldri i førstegangstjeneste

I Dag Otto Lauritzens nye serie får en gjeng kjendiser prøve seg i militæret. De fleste av guttene har imidlertid ingen erfaring fra Forsvaret, tross verneplikt.

LITE MILITÆRERFARING: Bare Håvard Lilleheie har avtjent verneplikt blant herrene i «Kompani Lauritzen». Foto: Matti Bernitz/TV 2
LITE MILITÆRERFARING: Bare Håvard Lilleheie har avtjent verneplikt blant herrene i «Kompani Lauritzen». Foto: Matti Bernitz/TV 2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

For tusenvis av nordmenn går lørdagene nå med til å se en rekke kjendiser slite seg gjennom militære øvelser på tv-skjermen.

TV 2-programmet «Kompani Lauritzen» har blitt en seersuksess, kanskje blant annet fordi gjengen har lite til ingen erfaring fra militæret fra før.

Blant de sju av guttene som deltar i serien har bare én av dem avtjent førstegangstjeneste. Og det er kanskje ikke han du hadde sett for deg.

Splitta haka og brakk beinet

Sanger Emil Solli-Tangen (29) røk ut av programmet forrige lørdag. Selv mener han at han var den eneste som virkelig hadde lyst til å være der.

Han hadde også lyst til å være i førstegangstjeneste som 18-åring, men en ulykke seks måneder før sesjon, satte en stopper for det.

- Jeg satt på rattet på en sykkel med to andre kompiser. Vi var på vei hjem fra fest, vi var 18 år og tenkte ikke så langt. Jeg klarte å få beinet inn i eikene, og da var det bråstopp. Jeg landet med haka i fortauskanten og splitta halve trynet, forteller 30-åringen.

Rundt 20 sting på haka og gips rundt et brukket bein i ni uker, førte til en veldig kjedelig sommer for 18-åringen. På sesjon ble han likevel erklært tjenestedyktig, og fikk beskjed om at han ville bli innkalt seks måneder seinere. Det skjedde imidlertid aldri.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer