Sarah Ferguson:

Derfor var hun ikke i begravelsen

Sarah Ferguson, hertuginne av York, er som regel til stede i forbindelse med kongelige begivenheter. Men ikke denne gangen.

IKKE TIL STEDE: Sarah Ferguson giftet seg med prins Andrew i 1986. Paret skilte lag ti år seinere, men har bevart et spesielt forhold i etterkant. Førstnevnte er vanligvis også å se i forbindelse med kongelige tilstelninger. Foto: REX/NTB
IKKE TIL STEDE: Sarah Ferguson giftet seg med prins Andrew i 1986. Paret skilte lag ti år seinere, men har bevart et spesielt forhold i etterkant. Førstnevnte er vanligvis også å se i forbindelse med kongelige tilstelninger. Foto: REX/NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Fredag 9. april kom den triste nyheten om at dronning Elizabeths (94) ektemann gjennom over sju tiår, prins Philip, var død. Han ble 99 år.

Siden har hertugen av Edinburghs bortgang preget en hel verden, både før, under og etter begravelsen. Det ble nemlig raskt kjent hvilke planer som var lagt for prinsens siste reise, ettersom han ønsket seg en mer nedtonet begravelse uten «pomp og prakt».

Lørdag var hans nærmeste familie samlet i Windsor for å ta farvel med han, og dronninga har naturligvis fått mye oppmerksomhet, spesielt fordi hun måtte sitte alene i kapellet grunnet coronapandemien.

Også prinsebrødrene Harry (36) og William (38) har vært i medienes søkelys etter å ha hatt en heller kjølig relasjon de siste åra. Lørdag ble de gjenforent i bestefarens begravelse.

Én som ikke var å se var prins Harrys kone, hertuginne Meghan (39). En talsperson for paret kunne i forkant av begravelsen fortelle at 39-åringen ikke ville delta i den kongelige begravelsen etter råd fra legen sin.

Hertugparet av Sussex venter som kjent ei lita jente til sommeren, og 39-åringen fikk derfor beskjed om at det ikke er lurt å reise så seint i svangerskapet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer