Dronning Margrethe av Danmarks bursdag

Derfor var ikke kronprins Frederik til stede under morens bursdagsfeiring

Dronning Margrethe smilte til folket på sin egen bursdag.

STORFAMILIEN: Store deler av den danske kongefamilien ble med dronning Margrethe ut på balkongen på Amalienborg slott. Hun kom først ut alene på en annen balkong, før hun gikk vinkende ut og smilte til folket. Foto: Mads Claus Rasmussen / NTB scanpix
STORFAMILIEN: Store deler av den danske kongefamilien ble med dronning Margrethe ut på balkongen på Amalienborg slott. Hun kom først ut alene på en annen balkong, før hun gikk vinkende ut og smilte til folket. Foto: Mads Claus Rasmussen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det har vært en tung start på året for dronning Margrethe av Danmark. Kvelden den 13. februar sovnet prins Henrik, hennes ektemann gjennom over 50 år inn, 83 år gammel.

Prinsens helsetilstand forverret seg kraftig i dagene før han døde. Han hadde fått påvist demens, og det ble funnet en svulst i hans venstre lunge i slutten av januar. Han døde på Fredensborg slott, omringet av familie.

Det har vært vanskelig for dronningen, selv om hun har gjort alt i sin makt for å ikke vise det offentlig. I dag, mandag 16. april, fyller hun 78 år, som altså blir hennes første bursdag uten ektemannen siden de møttes.

Kronprinsen uteble

Folk flest kunne hysjet ned en slik feiring, men for kongelige er bursdager en svært offentlig affære. Klokka 12:00 i dag dukket hun opp på balkongen til Amalienborg slott, for å hilse på de oppmøtte.

- Folket jublet da Margrethe kom ut på balkongen. Danskene er svært glade i sin dronning, og det var lett å se at dronning Margrethe både ble blank i øynene og svært rørt av hyllesten foran balkongen på Amalienborg, sier Anders Johan Stavseng, kongehusekspert i Se og Hør

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer