OVERRASKENDE BYTTE: Hertuginne Meghan valgte å bytte fra sine beige, høye hæler, til et par med flate sko. Dette er første gang hun viser seg i lave sko i perioden som hertuginne, men det er ikke derfor byttet nå skaper overskrifter. Foto: NTB scanpix
OVERRASKENDE BYTTE: Hertuginne Meghan valgte å bytte fra sine beige, høye hæler, til et par med flate sko. Dette er første gang hun viser seg i lave sko i perioden som hertuginne, men det er ikke derfor byttet nå skaper overskrifter. Foto: NTB scanpixVis mer

Meghan Markle

Derfor vekker skovalget oppsikt

Gikk for flate sko for første gang siden bryllupet.

De fleste som har gått i høye hæler kan skrive under på at det tidvis kan være både krevende og vondt. Likevel ser man tilsynelatende at verdens største stjerner og kongelige nesten utelukkende går med sko som gjør dem noen centimeter høyere.

Spesielt hertuginne Meghan (37) har vært ram på å tårne i de høye stilettene, men på besøk i Australia denne uka gikk hun for et annet alternativ. Helt siden hun og ektemannen prins Harry (34) fikk tildelt hertugdømme over Sussex i mai, har hun uten unntak vist seg i høye hæler. Skoene har hun derimot nå byttet ut med en flat variant, og det vekker oppsikt.

Det er derimot ikke bare på grunn den manglende høyden på skoen at hun nå får oppmerksomhet. Selve skoen har nemlig en spesiell bakhistorie.

Miljøvink

Flere magasiner, deriblant InStyle, Daily Mail og Insider, har omtalt det oppsiktsvekkende fottøyet til den amerikanske eksskuespilleren. Som nevnt er hun og ektemannen i Australia om dagen, og er man først på statsbesøk, kommer man ikke utenom et par garderobeforandringer i løpet av en dag.

TÅRNER HØYT: Tidligere på dagen gikk Meghan for et par med høye pumps av Stuart Weitzman. Foto: NTB scanpix
TÅRNER HØYT: Tidligere på dagen gikk Meghan for et par med høye pumps av Stuart Weitzman. Foto: NTB scanpix Vis mer

I Sydney ble Meghan først observert i et par beige pumps fra designeren Stuart Weitzman, med en prislapp på nærmere 3000 norske kroner. Disse hadde hun på seg i anledning et event hos Admiralty House, der personen som representerer den britiske monarken i landet bor.

Australia er en del av samveldet av nasjoner, som vil si at dronning Elizabeth II (92) også er deres dronning.

Da det relativt nygifte hertugparet var ferdige der, skulle de videre til et annet arrangement. Meghan valgte da å bytte bort sine designerpumps til et par med flate ballerinasko. De var fra merket Rothy's, og har en prislapp på rundt 1100 norske kroner.

Dette er første gang hun viser seg i flate sko i sin periode som hertuginne. Det oppsiktsvekkende med skoen, som før øvrig er blitt en Instagram-trend den siste tida, er at de er laget av resirkulerte vannflasker.

OVERRASKENDE: Midt på dagen valgte hertuginne Meghan å bytte til et par flate sko, laget av resirkulerte plastflasker. Foto: NTB scanpix
OVERRASKENDE: Midt på dagen valgte hertuginne Meghan å bytte til et par flate sko, laget av resirkulerte plastflasker. Foto: NTB scanpix Vis mer

Den øvre delen av skoen er laget av et stoff som er laget av plasten, mens sålen er laget av karbonfri og resirkulerbar gummi. Det er ikke vanlig at kongelige er politiske, men med dette viser Meghan - om så bare ved et lite vink - at hun bryr seg om miljøet.

Anders Johan Stavseng, kongehusekspert i Se og Hør, forteller at han skjønner at skoene har skapt overskrifter på verdensbasis.

- Meghan har alltid vist seg i høye hæler på offisielle representasjonsoppdrag. Nå har hun byttet til lave sko i Australia, og det skyldes nok at hun har vondt i ryggen. Prins Harry og Meghan må gjennom et tett program med få pauser. Hun kan ikke akkurat sette seg ned og hvile ryggen på en kaffebar, slik som folk flest. At skoene i tillegg er miljøbevisste, er bare fint, sier han, og fortsetter:

ALLTID HØY: Det skulle altså ta hertuginnen over et halvt år å vise seg offentlig i noe annet enn høye hæler, som hun har brukt uten stopp det siste året. Foto: NTB scanpix
ALLTID HØY: Det skulle altså ta hertuginnen over et halvt år å vise seg offentlig i noe annet enn høye hæler, som hun har brukt uten stopp det siste året. Foto: NTB scanpix Vis mer

-Det er en kjent sak at man kan bli fortere sliten i ryggen når man er gravid. Det spekuleres også på om Meghan er mye lenger på vei enn det som er først antatt. Ettersom hun ventet til etter det kongelige bryllupet med kunngjøringen er det slettes ikke umulig at hun allerede er fire måneder på vei, forteller han.

Eksperten mener man kanskje ikke tok med i beregningen at hertuginnen skulle være gravid da programmet for turen ble lagt. Hun ønsker trolig ikke å skuffe noen, og fant derfor ut at det var lurt å bytte fottøy for å komme seg raskt videre.

ENGLAND: Prinsesse Eugenie av England gifter seg med Jack Brooksbank på Windsor Castle i dag. Her ankommer hennes noe mer kjente fettere, prins William og Harry, med prinsesse Kate og hertuginne Meghan. Video: AP Vis mer

Varme gratulasjoner

Det var på mandag at hertuginne Meghan og prins Harry kunngjorde overfor en hel verden at de venter sitt første barn sammen.

Helt siden Meghan og Harry giftet seg 19. mai, har mange ventet spent på babynyheten. To av dem som ble informert om svangerskapet i forkant av den offentlige avsløringen, var hertuginnens far og mor.

Moren til hertuginne Meghan, Doria Ragland (62), har uttalt at hun er «veldig glad over den gledelige nyheten» og at hun «ser fram til å ønske sitt første barnebarn velkommen».

NÆRT FORHOLD: Meghan Markle og moren Doria Ragland står hverandre svært nære. Sistnevnte skal, i motsetning til Thomas Markle, ha fått nyheten om et kommende barnebarn direkte fra hertuginnen. Foto: NTB Scanpix
NÆRT FORHOLD: Meghan Markle og moren Doria Ragland står hverandre svært nære. Sistnevnte skal, i motsetning til Thomas Markle, ha fått nyheten om et kommende barnebarn direkte fra hertuginnen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Den mye omtalte Thomas Markle (74) har på sin side holdt en lav profil. En kilde nær Thomas forklarte denne uka at 74-åringen skal være i ekstase etter å ha fått høre nyheten.

Prins Harry og Meghan har så langt ikke kommet med en offisiell uttalelse etter at babynyheten ble kjent mandag. Allerede timer etter kunngjøringen fra Kensington Palace dukket det kongelige paret imidlertid opp på sin første offentlige opptreden som vordende foreldre i Sydney i Australia.

Iført en hvit, knelang kjole, designet av den australske designeren Karen Gee, stylet med noen helt spesielle sommerfugl-øredobber, hedret hun sin avdøde svigermor prinsesse Diana.

Under besøket i Sydney var det også en annen hendelse som tok oppmerksomheten til fotografene. Blant de mange som hadde møtt opp var en av prins Harrys største fans, Daphne Dunne (98), som hadde funnet seg en plass helt foran i folkemengden.

Det var dermed ikke vanskelig for den britiske prinsen å få øye på den 98 år gamle damen som han har møtt på flere ganger tidligere.

BLIND DATE: Under forlovelses-intervjuet med prins Harry og Meghan Markle kom det fram at deres første møte var en «blind date» og at prinsen ikke visste hvem skuespilleren var før de møttes. Video. NTB / Scanpix / AP Vis mer Vis mer

- Jeg henter kona mi, så skal du få hilse på henne, skal Harry ha sagt til Daphne, ifølge Hello!

Meghan skal deretter ha kommet bort og snakket varmt om både det spesielle møtet, og den kommende babyen.

- Jeg er så glad for å endelig møte deg. Jeg har hørt så mye om deg. Neste gang vi møtes håper jeg vi har den lille babyen med oss, skal Meghan ha sagt.