Kristin Gjelsvik og Dennis Poppe:

Derfor vil de oppdra sønnen på kjøttfri diett

- Det vil bli helt rart å gi vårt barn noe annet.

NYBAKTE FORELDRE: Kristin Gjelsvik og Dennis Poppe Thorsen er foreldre til to måneder gamle Falk. Gjelsvik og Poppe Thorsen er veganere. Slik planlegger de Falks kosthold. Reporter: Henriette Eilertsen. Video: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er litt over tre år siden influenser og tv-profil Kristin Gjelsvik (32) vinket farvel til kjøtt, og gikk over til et plantebasert kosthold.

Valget ble tatt på bakgrunn av miljøhensyn og dyrevelferd, der 32-åringen gjennom flere blogginnlegg har understreket at det er «den beste avgjørelsen hun har tatt».

Også Gjelsviks forlovede, Dennis Poppe (27), sverger til et kjøttfritt kosthold. Da paret nylig ble foreldre til sitt første barn sammen, lille Falk, ble det naturlig å diskutere hvorvidt sønnen skulle følge etter.

De nybakte foreldrene brukte ikke lang tid på å bestemme seg:

- Vi spiser i hovedsak plantebasert, med innslag av fisk i ny og ne, og det vil bli helt rart å gi vårt barn noe annet, mener Gjelsvik, og fortsetter:

- Vi kommer ikke til å kjøpe inn kjøtt bare fordi at han skal få smake på det, det strider imot alt vi står for. Om han ønsker å smake på kjøtt når han blir eldre, skal vi selvsagt ikke nekte ham det, men her i huset vil ikke kjøtt bli å se på menyen. Det viktigste er at han får i seg det han trenger for å bli stor og sterk, og da er det selvfølgelig kjempeviktig å sørge for at vi sitter på nok kunnskap til å servere plantebaserte måltider.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer