Jamina og Stian Blipp:

Derfor vil han sterilisere seg

- Nå er det snippsnipp på Stian, forteller Jamina.

VENTER BARN: Stian og Jamina Blipp venter sitt andre barn til høsten. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
VENTER BARN: Stian og Jamina Blipp venter sitt andre barn til høsten. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For et par måneder siden ble det kjent at Jamina Blipp (31) og Stian Blipp (31) venter sitt andre barn. Gladnyheten delte paret på nasjonaldagen.

«Siste nytt fra magen: There is a new Blipp comin!», skrev de begge den gang i et innlegg på Instagram på hver sin konto.

Seinere ble det kjent at det er en gutt de venter. Fra før av har paret dattera Noelle (2).

I søndagens episoden av «G-punktet»-podkasten er Jamina gjest, og der forteller hun åpent om dårlig selvfølelse under graviditet, og om Stians helt spesielle valg.

RETRO: Stian Blipp er i dag en av landets mest profilerte programledere. Det mange - inkludert makker Helene Olafsen - har glemt, er at han deltok i «Norske Talenter» i 2009. Vis mer

Tar en for laget

Valget hun snakker om kan kanskje overraske enkelte. Jamina forteller at hun ble gravid knappe to uker etter at hun hadde tatt ut hormonspiralen, men er fast bestemt på en ting:

- Den skal ikke inn igjen, sier hun og fortsetter:

- Nå er det snippsnipp på Stian (sterilisering journ.anm.), og vet du hva, det synes jeg er så kult at han er med på.

31-åringen innrømmer at hun etter å ha gått gravid i nesten to år og på p-pillen «hele livet», sa at det nå var hans tur til å ta en for laget. Det var imidlertid helt greit for Stian.

Det skal sies at sterilisering av menn høres verre ut enn det egentlig er. Selve inngrepet skal gå ganske raskt og smertefritt for seg, og går ut på at sædlederne skal skjæres eller brennes over i lysken.

Det er vanlig å oppleve ømhet de første dagene, men de fleste er tilbake i normal aktivitet etter en ukes tid. Etter operasjonen vil man fortsatt få utløsning som normalt, men utløsningen vil ikke inneholde sædceller som kan befrukte egg.

Skulle man angre på en sterilisering kan man få utført en refertilisering, ved at sædlederne sys sammen igjen.

Stian Blipp har selv omtalt innholdet i denne saken på Instagram. Stian og Jamina har ikke noe å tilføye om steriliseringen på nåværende tidspunkt.

Tonje Frøystad Garvik og Lene Sleperud åpner opp om prosessen de var gjennom for å bli gravide. Video: Dagbladet / Frank Karlsen Vis mer

Ukomfortabel

- Jeg har visst at jeg ville bli mamma, men jeg visste ikke at jeg kom til å hate å være gravid.

Det forteller Jamina i podkasten.

Til Dagbladet forklarer den kommende tobarnsmora at ordet «hater» blir litt sterkt, men at hun absolutt ikke liker å være gravid.

- Jeg elsker å være mamma mer enn noe annet, men akkurat å gå gravid er ikke noe for meg.

Hun begrunner det med at hun vanligvis har ganske god kontroll på hodet og tankene, men når hun blir gravid får hun veldig mye negative tanker om blant annet kroppen sin.

- Kroppen forandret seg så ekstremt raskt, så det er akkurat som om hodet ikke rekker å følge med på kjøret. Jeg er vant til å ha god selvtillit og være komfortabel i egen kropp, men når jeg er gravid føles det ut som kroppen og hodet er to helt forskjellige personer!

GRAVID: Jørgine «Funkygine» Vasstrand og Morten Sundli venter sitt andre barn. Dette sa de om potensiell familieforøkelse i forbindelse med et digitalt pressetreff i 2020. Video: Rød Løper/TV 2 Play Vis mer

Søkte hjelp

Jamina forteller at det er slitsomt å være usikker, og at det påvirker både hverdagen og forholdet.

- Selvsikkerhet er noe av det mest sjarmerende jeg vet om. Og når den da til tider er ganske langt nede, gjør det også noe med humøret.

Da hun var gravid med dattera Noelle, søkte hun hjelp for å takle de vonde tankene. Det er hun glad hun gjorde:

- Ja absolutt, helsestasjonen er superflinke på dette. Jeg har bestemt meg for å snakke med noen denne gangen også. Det hjalp masse sist, og jeg håper det gjør det nå også.

Hun legger til at det hjelper å snakke med ektemannen, og beskriver han som hobbypsykolog, bestevenn og kjæreste. Men Jamina understreker at det også er veldig mange fine dager hvor hun glemmer de kjipe tankene, noe hun synes er veldig deilig.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer