Jorun Stiansen:

Derfor vil hun aldri ha barn

- Jeg har alltid visst at morsrollen ikke er noe for meg.

VIL FJERNE TABU: Jorun Stiansen (35) ønsker ikke å få barn, noe hun mener man må tørre å snakke om. Foto: Privat
VIL FJERNE TABU: Jorun Stiansen (35) ønsker ikke å få barn, noe hun mener man må tørre å snakke om. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I statsminister Erna Solbergs (58) nyttårstale i fjor, kom hun med en klar oppfordring til den norske befolkningen om at flere må få barn for å øke fødselstallene i landet.

Ifølge NRK fødes det i dag for få barn i Norge til at den norske velferdsmodellen kan opprettholdes på dagens nivå, med bare 1,6 barn per nordmann.

Det er ingen tvil om at familieforøkelse og barn er et tema som opptar mange. Men mens de fleste har en stor drøm om å få barn og skape sin egen familie, er ikke det tilfellet for alle. Det kan være noe mange har vanskeligheter med å forstå.

Her til lands har blant andre Petter Pilgaard (39) uttalt at han ikke ønsker seg barn, da han ikke ønsker å forplante seg. Mye fordi han føler at han ikke ønsker å videreføre sine egne gener.

Pilgaard er imidlertid ikke den eneste. Den tidligere «Idol»-vinneren Jorun Stiansen (35) er også en av dem som aldri har ønsket seg barn. Hun ønsker å være åpen om avgjørelsen sin for å fjerne fordommene og tabuet rundt dette.

- Det er bare en del av meg

Til Dagbladet forteller Stiansen at det å ikke ville ha barn alltid har vært en del av henne, men at hun ikke kommer på noen spesifikk grunn til det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer