AVHOLDS: Anne Hathaway (36) har planer om å være edru så lenge sønnen bor hjemme. Foto: NTB Scanpix
AVHOLDS: Anne Hathaway (36) har planer om å være edru så lenge sønnen bor hjemme. Foto: NTB ScanpixVis mer

Anne Hathaway:

Derfor vil hun ikke drikke alkohol på 18 år

Hollywood-stjerna vil ta hensyn til både seg selv og sønnen.

I 2016 kunne Hollywood-stjerna Anne Hathaway (36) og ektemannen Adam Shulman (37) juble over å ha fått et nytt familiemedlem, da sønnen Jonathan Rosebanks Shulman (2) kom til verden.

I likhet med norske «Ex on the Beach»-deltakere, har også Hathaway vært på Mauritius i løpet av det siste året.

Der har hun spilt inn thrillerdramaet «Serenity» med skuespillerkollega Matthew McConaughey (49).

I forbindelse med lanseringen av den nye filmen, stilte Hathaway opp i et intervju hos «The Ellen DeGeneres Show». Der kunne hun meddele at hun nå har sluttet å drikke alkohol, både på sine egne - og sønnens - vegne.

GRAVID: I 2016 gikk skuespilleren gravid med sønnen Jonathan, som hun har sammen med ektemannen Adam Shulman. Foto: NTB Scanpix
GRAVID: I 2016 gikk skuespilleren gravid med sønnen Jonathan, som hun har sammen med ektemannen Adam Shulman. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg kom snublende inn

«Les Misérables»-stjerna forteller til Ellen DeGeneres (60) at hun, i løpet av de fem ukene filmen ble spilt inn på Mauritius, var ute og drakk med McConaughey og kona hans, Camila Alves (36).

- Matthew og Camila tok oss med på en fantastisk barrunde der vi fikk smake den beste rommen øya hadde å by på, sier skuespilleren i talkshowet.

Når DeGeneres spør hvordan hun syns det var, svarer hun:

- Jeg husker ikke. Jeg har ikke peiling.

Dagen derpå skal Anne Hathaway ha vært på et møte med regissøren av filmen, Steven Knight (60).

- Jeg kom snublende inn, bare ett øye åpent. Jeg prøvde å overtale han om enkelte ting som omhandlet rollen min. På slutten av møtet måtte jeg si «Hør, jeg har en tilståelse å komme med. Jeg var bakfull hele tiden», og han svarte bare «Å, er det sant? Jeg kunne ikke se det». To dager etter dukket jeg opp på neste møte i helt fin form, og da sa han «Aah, nå ser jeg det».

HUSKER IKKE: Hathaway har ingen minner fra barrunden hun ble tatt med på av sin medspiller Matthew McConaughey. Her i en scene fra «Serenity». Foto: Aviron Pictures via AP/ NTB Scanpix
HUSKER IKKE: Hathaway har ingen minner fra barrunden hun ble tatt med på av sin medspiller Matthew McConaughey. Her i en scene fra «Serenity». Foto: Aviron Pictures via AP/ NTB Scanpix Vis mer

Skal slutte å drikke

«The Devil Wears Prada»-stjerna sluttet å drikke alkohol i oktober, og sier nå at hun har planer om å holde seg edru de neste 18 årene, mens sønnen vokser opp.

- Jeg skal slutte å drikke så lenge sønnen min bor hjemme, bare fordi jeg ikke helt liker måten jeg drikker på. Han er kommet i den alderen der han trenger meg hele tiden, spesielt på morgenen, forklarer hun.

Hathaway utdyper og forteller videre om en gang hun skulle levere sønnen i barnehagen - i bakfull tilstand. Selv om hun ikke kjørte, erkjenner stjerna at hun ikke følte seg komfortabel med følelsen.

- Jeg var bakfull, og det var nok for meg. Jeg likte ikke den der, sier hun i talkshowet, ifølge New York Daily News.

Fortsatt edru

Anne Hathaway er ikke den eneste kjendisen som holder seg unna alkohol for andres skyld. Blant andre «Harry Potter»-stjerna Daniel Radcliffe (29) har tidligere vært åpen om sine alkoholproblemer, og at han velger å holde seg unna på grunn av kjæresten.

I 2011 avslørte den verdensberømte skuespilleren at alkoholproblemene gikk hardt utover livet hans, men de siste åra har han klart å holde seg edru.

EDRU: Den tidligere «Harry Potter»-stjerna Daniel Radcliffe holder seg edru takket være kjæresten. Foto: NTB Scanpix
EDRU: Den tidligere «Harry Potter»-stjerna Daniel Radcliffe holder seg edru takket være kjæresten. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I et intervju med ukebladet Star fortalte en kilde at han kan takke kjæresten Erin Darke (34) for at han klarer å holde seg på matta.

- Daniel blir en annen person når han er full. Han blir ekkel og ufyselig, sa kilden til bladet den gang, ifølge svenske Aftonbladet.

Paret bor sammen i New York, men Darke drikker kun alkohol når hun er sammen med vennene sine.

- Erin har aldri sett Daniel når han er som verst, og han har bestemt seg for at hun skal få slippe det. Hun drikker aldri rundt ham, og i så fall bestiller hun alkoholfrie drinker, sa kilden.