KJÆRLIGHET: Oprah Winfrey og Stedman Graham har vært sammen i 31 år, men ønsker ikke å gifte seg. Nå avslører talkshowdronninga grunnen. Foto: Jordan Strauss/Invision/AP, NTB scanpix
KJÆRLIGHET: Oprah Winfrey og Stedman Graham har vært sammen i 31 år, men ønsker ikke å gifte seg. Nå avslører talkshowdronninga grunnen. Foto: Jordan Strauss/Invision/AP, NTB scanpixVis mer

Oprah Winfrey:

Derfor vil hun ikke gifte seg med kjæresten gjennom 31 år

Den amerikanske talkshowdronningen mener forholdet hadde gått ad undas om hun giftet seg.

(Dagbladet): På midten av 1980-tallet ble den amerikanske journalisten Oprah Winfrey (63) en av USAs mest kjente ansikter. Hun hadde vært å se på skjermen siden starten av 1970-tallet, men ble først sendt på nasjonal tv da «The Oprah Winfrey Show» ble skapt.

Programmet tok for seg alle mulige temaer, og ble i Norge vist på TVNorge og TV3. Siden den gang har hun blitt en mektig person innenfor den amerikanske underholdningsindustrien, og er dollarmilliardær.

Siden 1986, samme år som hennes eget talkshow startet, ble hun sammen med forfatteren og forretningsmannen Stedman Graham (66).

De forlovet seg i 1992, men giftet seg aldri. Det har vært et tema flere ganger i intervjuer, men Winfrey har valgt å ikke fokusere på hvorfor det 31 år lange forholdet ikke har resultert i noe ekteskap.

Hadde ødelagt

I et stort intervju med Vogue letter hun nå imidlertid sløret på hvorfor hun og kjæresten ikke har valgt å gå opp til alteret sammen. Det skal rett og slett aldri ha blitt diskutert mellom de to turtelduene.

- Ingen tror på det, men det er faktisk sant. Den eneste gangen jeg tok det opp med Stedman var da jeg sa: «Hva hadde skjedd om vi to faktisk giftet oss?», sier hun i intervjuet og fortsetter:

- Da svarte han: «Vi hadde ikke vært sammen». Vi hadde nok ikke det, fordi et ekteskap krever en annen måte å være seg selv på i denne verdenen.

TURTELDUER: Graham og Winfrey var i Oslo i 2004, i forbindelse med utdelingen av fredsprisen. Her er de fotografert i Oslo Rådhus. Foto: Bjørn Sigurdsøn / NTB scanpix
TURTELDUER: Graham og Winfrey var i Oslo i 2004, i forbindelse med utdelingen av fredsprisen. Her er de fotografert i Oslo Rådhus. Foto: Bjørn Sigurdsøn / NTB scanpix Vis mer

Winfrey, som sier at hun ønsker å leve livet på sine egne premisser, mener det er noe i kjærestens uttalelser. Hun forteller at både Graham og hun trolig har ganske tradisjonelle oppfatninger av hva det vil si å være mann og kone, noe som kan ødelegge.

- Vi hadde nok vært ganske tradisjonelle, og jeg hadde nok ikke klart å passe inn i det, forklarer hun.

I 2015 fortalte hun at hun kjente litt på angst da han spurte om de skulle gifte seg på starten av 1990-tallet, og at alt siden den gang bare har blitt satt på vent.

Det er ikke bare spørsmålet om ekteskap som Winfrey har uttalt seg om de siste åra. I februar snakket 63-åringen åpent om hvorfor hun har valgt å ikke få barn, en avgjørelse som i visse kretser kan oppfattes som kontroversiell.

Orker ikke

- Jeg har ikke tålmodigheten. Jeg har tålmodigheten for valper, men det er bare for en liten periode, uttalte superstjerna til magasinet Good Housekeeping, ifølge Hello.

- Når jeg følte folk pressa meg til å gifte meg eller å få barn, visste jeg at jeg aldri kom til å angre hvis jeg ikke gjorde det. Jeg føler at jeg er mor til verdens barn, sier hun.

DÅRLIG SERVICE: I et intervju blir Oprah Winfrey spurt ut om rasisme. Hun forteller da om hvordan hun ble behandlet da hun nylig besøkte en veskebutikk i Sveits. Butikken har i ettertid avvist rasismeanklagene. Video: Reuters / NTB Scanpix Vis mer Vis mer

For selv om talkshowdronninga ikke vil ha barn selv, har hun «adoptert» flere barn fra Sør-Afrika. Hun har sendt penger, bygget hus og besøker dem flere ganger i året.

- Jeg har 172 jenter, og 20 av dem studerer i USA og bruker mitt hjem som deres. Det er mer verdifullt for meg enn hva jeg hadde forestilt meg.

Suksessrik

Oprah Winfrey blir av mange hyllet som et forbilde som inspirerer millioner av mennesker verden rundt med sin medmenneskelighet og sitt brennende engasjement.

Superstjerna har blant annet blitt kåret til en av verdens mektigste kvinner opptil flere ganger og gjorde stor programsuksess med talkshowet «The Oprah Winfrey Show» før det ble lagt ned i 2011

Da hadde superstjerna hold på siden 1987 og gjestet flere av verdens største superstjerner.

Talkshowet med til daglig sju millioner seere er blant USAs mest populære tv-programmer gjennom tidene, og suksessen ble ikke noe mindre da Winfrey startet sin egen TV-kanal «OWN: The Oprah Winfrey Network», hvor hun er kanalens ansikt og stemme utad.

Nå for tida gjør superstjerna stor suksess med tv-serien «Queen Sugar» og skal snart spille inn en nyinnspilling av filmen «A Wrinkle in Time» som angivelig skal ha premiere i 2018, ifølge Hello.