Kristin Gjelsvik og barnløshet:

Derfor vil ikke bloggeren ha barn: - Alt styret og stresset som følger med, byr meg rett og slett imot

Kristin Gjelsvik har sett seg lei av folks holdninger overfor personer som ikke vil ha barn.

KLAR TALE: Kristin Gjelsvik mener det er problematisk når folk går rundt og spør kvinner i «passende» alder om hvorvidt de skal få barn snart eller ikke. Foto: Privat
KLAR TALE: Kristin Gjelsvik mener det er problematisk når folk går rundt og spør kvinner i «passende» alder om hvorvidt de skal få barn snart eller ikke. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Familieforøkelse og barn er et tema som opptar mange, og det å bli foreldre er en stor drøm for både kvinner og menn. Imidlertid er ikke dette tilfelle for enhver, og dét er det ikke alle som synes er så lett å forstå.

Det mener i hvert fall blogger og tv-profil Kristin Gjelsvik (30), også kjent som «Styleconnection».

I et blogginnlegg med tittelen «Et liv uten barn?» tar hun for seg det hun oppfatter som problematiske og respektløse holdninger overfor personer som ikke vil ha barn:

«Folk blir rett og slett sjokkert over at man velger bort barn, og sånn skal det ikke være. Nei, jeg har ikke lyst på barn. Vi har ikke lyst på barn (...) Er det virkelig så rart at jeg som snart 31-åring verken har eller har lyst på barn? Er det så rart at jeg helt uten å nøle, kan se for meg et liv uten kids?», skriver hun blant annet.

- Er noe «galt» med deg

Overfor Dagbladet utdyper Gjelsvik litt om bakgrunnen for blogginnlegget. Hun forteller at innlegget er et resultat av flere, små bemerkninger som hun er blitt lei av å høre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer