KLAR TALE: Ellen DeGeneres er ikke særlig fornøyd med USAs president, og har flere ganger uttrykt dette i offentligheten. Foto: REX / NTB scanpix
KLAR TALE: Ellen DeGeneres er ikke særlig fornøyd med USAs president, og har flere ganger uttrykt dette i offentligheten. Foto: REX / NTB scanpix Vis mer

Ellen DeGeneres:

Derfor vil ikke Ellen ha Donald Trump på talkshowet sitt

Er ikke nådig i kritikken av presidenten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Talkshowdronninga Ellen DeGeneres (59) har i en årrekke hatt besøk av flere av verdens største kjendiser på talkshowet «The Ellen DeGeneres Show».

Likevel ville hun ikke tatt imot en av verdens mest kjente personer i studioet sitt, nærmere bestemt USAs president, Donald Trump (71).

- Jeg ville sagt nei til den sittende presidenten av USA, sa hun i showet sitt, til høylytt applaus fra publikum, ifølge The Independent.

Dette avslørte hun i intervjuet med den tidligere Fox News-verten Megyn Kelly, da hun besøkte «The Ellen DeGeneres Show» for å promotere sitt kommende talkshow «Today with Megyn Kelly».

Kelly opplevde å bli offentlig angrepet av president Donald Trump under presidentvalget, men svarte likevel ja da DeGeneres spurte henne om hun ville tatt imot Trump i sitt program.

- Ønsker ikke å gi ham en plattform

DeGeneres, som tidligere har hatt andre republikanske presidenter, blant andre George W. Bush, i studio, har vært en høylytt kritiker av president Trump. På Kellys spørsmål om hvorfor hun ville svart nei, hadde Ellen følgende svar:

- Han er den han er og han får nok oppmerksomhet. Han har Twitter-kontoen sin, og han har sine metoder for å få budskapet sitt gjennom. Det er ingenting jeg vil si til ham som ville endret ham, og jeg ønsker ikke å gi ham en plattform, fordi det validerer ham.

59-åringen, som er gift med skuespiller Portia de Rossi, har ingen problemer med å finne begrunnelser for sitt svar.

- For at jeg skal ha noen på showet mitt, må jeg i det minste beundre dem på noen områder. Og jeg kan ikke ha noen som jeg føler ikke bare er farlig for landet og for meg personlig som er lesbisk, men for verden. Han splitter oss alle. Jeg vil bare ikke ha ham på showet, forklarer hun.

Da Trump i sommer skrev at han ønsker å forby transpersoner å tjene i det amerikanske militæret, kritiserte hun planene hans.

I en annen Twitter-melding hevdet hun at det spres hat i stedet for kjærlighet i dagens USA, og det er lite tvil om at også denne meldingen også var et stikk til presidenten.

Raser mot Trump

Trumps ønske om å forby transpersoner fra å tjenestegjøre i militæret, fikk også flere andre kjendiser til å se rødt.

Presidenten viste til at deres nærvær «vil føre til enorme medisinske kostnader og ellers utløse store forstyrrelser».

Trump la til at USAs militære styrker må konsentrere seg om besluttsomme og overveldende seire og kan ikke bli pålagt de «enorme medisinske kostnadene og all den forstyrrelsen som transpersoner vil medføre».

Blant dem som kritiserte presidentens melding, var Caitlyn Jenner (67), som er en av de fremste personene innen LHBT-samfunnet.

DEBUT: Den amerikanske presidenten Donald Trump gav Nord-Koreas leder Kim Jong-un hard kritikk da han talte for FNs forsamling i New York. Video: Reuters. Vis mer

Hun har tidligere vist sin støtte til den nåværende presidenten, men dette fikk henne til å ta en helomvending.

«Det er 15 000 patriotiske transpersoner i det amerikanske militæret som kjemper for oss alle. Hva skjedde med løftet ditt om å kjempe for dem?», skrev hun.

Kim Kardashian (36), Demi Lovato (25) og James Corden (39) var også noen av kjendisene som viste sin misnøye mot Trumps melding.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer