Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Derfor vil ikke Petter Pilgaard ha barn

- Mennesker er ikke skapt for å være monogame. 

TAR ET OPPGJØR MED PAPPAPRESSET: Petter Pilgaard (36) bryr seg fint lite om hva folk rundt ham mener han bør eller bør ikke gjøre. Her avbildet under innspillingen av  «Farmen» i fjor sommer.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TAR ET OPPGJØR MED PAPPAPRESSET: Petter Pilgaard (36) bryr seg fint lite om hva folk rundt ham mener han bør eller bør ikke gjøre. Her avbildet under innspillingen av  «Farmen» i fjor sommer.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg har ingen interesse av å forplante meg. Ikke har jeg gode gener å gi videre, heller. Stakkars unge!

Petter Pilgaard (36) drar håret bak ørene og smiler lurt. Trolig godt forberedt på at spørsmål om barn og familieliv ville dukke opp, for han er overraskende klar i sin tale:

- Jeg er ikke laget for å ta hensyn til et barn. Kall meg gjerne egoistisk, men jeg trives best i mitt eget selskap. Det finnes ikke noe bedre enn å komme hjem til leiligheten min, og vite at det bare er meg.

- Bedt om det sjæl

Han er ikke en mann som er redd for å si hva han mener. Helt siden Pilgaard dukket opp på tv i 2009, da han ble kåret til Norges første «Paradise Hotel»-vinner, har han holdt et stødig tak i sitt frittalende vesen.

REDNINGSMANN: André Brennum sørget for at Petter Pilgaard vant Norges første sesong av «Paradise Hotel». Han ofret seg da Petter røyk ut tre dager før finalen. Her møtes de igjen under «Paradise Hotel»-reunion. Video: Simon Nitsche / Dagbladet Vis mer

Mange friske uttalelser senere er Pilgaard igjen aktuell på tv, riktignok i en annen ende av realityverdenen.

I kjendisversjonen av «Farmen» er festing i Mexico erstattet med kumelking og vedhogging - der oslomannen gjør et iherdig forsøk på å vise for det norske folk at han kan mer enn å bare drikke champagne og sjekke opp damer.

- Det fylle-imaget har jeg definitivt bedt om sjæl. Jeg er ikke med på «Farmen» for å rendyrke folks oppfatning av meg, tvert imot. Jeg er fortsatt den samme som jeg var for åtte år siden, men jeg ønsker å treffe litt bredere enn tidligere. Det er sunt for meg også, forteller han.

Og selv om Pilgaard fyller 37 år om en knapp måned, føler han seg på ingen måte voksen.

- Normer er kjedelig

- Problemet med å bli eldre er at avstanden mellom min mentale og reelle alder stadig blir større. Ha-ha. Når man nærmer seg 40 er det ikke like sjarmerende å holde på med sånn underbuksehumor lenger ...

Men like fullt som Pilgaard innser at han blir eldre, faller han lenger bort fra tanken om et A4-liv.

- Er det noe jeg ikke gjør, så er det å stresse med framtida. Jeg har ikke noe behov for å bli bråvoksen, selv om samfunnet kanskje krever det. Det høres ut som en klisjé, men jeg liker å leve hver dag som den siste. Man må nyte livet, og tørre å være litt utagerende - så lenge det ikke går utover andre. I mine øyne er normer kjedelig.

PÅ FEST: Petter Pilgaard slik vi er vant til å se ham, her på vei inn til Universals sommerfest i 2014. Eller som det sto i den opprinnelige bildeteksten til dette bildet: «Petter er vant til å posere, og dro inn magen og glattet på sveisen på vei inn». Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet
PÅ FEST: Petter Pilgaard slik vi er vant til å se ham, her på vei inn til Universals sommerfest i 2014. Eller som det sto i den opprinnelige bildeteksten til dette bildet: «Petter er vant til å posere, og dro inn magen og glattet på sveisen på vei inn». Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet Vis mer

Det begynner å bli en stund siden Pilgaard hadde kjæreste. Mange husker ham kanskje som samboer i TV 2-serien «Petter elsker Mari», som etter mye rabalder endte med at forholdet ble avsluttet foran åpent kamera.

Tror ikke på monogami

- Jeg skal være helt ærlig å si at jeg ikke er født monogam. Egentlig vil jeg påstå at mennesker ikke er skapt for å være monogame, det er bare noe samfunnet har bestemt. Skal jeg lure en person til å tro at det er henne og meg for resten av livet, når jeg ikke tror på det selv?

- Hva er vitsen med å kaste bort masse tid på meg, når hun uansett kan komme seg videre? Hvis jeg virkelig trenger nærhet, så går jeg på byen.

Han klarer ikke holde seg helt unna underbuksehumoren, og følger opp med en «frekkis»:

- Jeg er en motsatt fotballspiller. Mens de skyter stang inn, skyter jeg stang ut. Skjønner du hva jeg mener?

Pilgaard bryter ut i latter, før han trekker pusten og fortsetter:

- Jeg må ikke være glad i noen for å ligge med dem. Kall meg gjerne følelseskald, men jeg er den jeg er. Livet mitt er hektisk nok allerede, og jeg synes det er deilig å kunne følge mine egne lyster og behov. Så får folk tro hva de vil. Alle er født forskjellige.

Problemfri hverdag

Pilgaard beskriver singeltilværelsen som en «problemfri hverdag», der han slipper å forholde seg til krangling og «påtrengende romantikk».

Men selv om han ikke har planer om stifte egen familie, understreker 36-åringen at familie er viktig for ham.

- Jeg har to nieser som jeg er glad i, pluss mor, far, søster og bestemor. De liker meg for den jeg er, og støtter valgene jeg tar i livet. Vel, mamma mener at jeg skal få meg kjæreste og roe ned, men hun har jo to barnebarn allerede. Hun overlever nok.

- Kommer du noen gang til å endre mening?

- Det vet jeg ikke. Hvem vet. Akkurat nå har jeg det jeg trenger, og er fornøyd med livet. Det viktigste er at jeg har det bra, og at jeg respekterer mennesker rundt meg. Da har jeg ikke noe særlig mer å oppnå, egentlig.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!