TV-AKTUELL: Tone Damli har debutert som programleder for reality-programmet «Love Island». Til Dagbladet forteller hun at hun ikke kunne tenke seg å være deltaker, selv om hun hadde vært singel. Video: Marie Røssland Vis mer Vis mer

«Love Island» Norge:

Derfor vil ikke Tone Damli se dattera si i «Love Island»

Tone Damli er aktuell i sin første programlederrolle.

Forrige helg debuterte Tone Damli (30) som programleder, da aller første episode av norske «Love Island» hadde premiere på TV3.

Selv om Damli har vært på tv mange ganger tidligere, blant annet i sin egen dokuserie på TV 2, er det helt nytt for artisten å skulle lede et program.

«Love Island» har gjennom fire sesonger gjort enorm suksess i Storbritannia, der det har opparbeidet seg et noe frynsete rykte. Dette på grunn av selve innholdet i programmet, som blant annet bygger på sex, krangling og intriger.

I forkant av programlederdebuten, var Tone Damli raskt ute med å sammenlikne det nye programmet med en moderne versjon av «Jakten på kjærligheten».

Likevel ville hun ikke deltatt selv.

Det innrømmet hun da Dagbladet møtte henne i Las Palmas rett før årets ti deltakere flyttet inn i den luksuriøse villaen.

  • Se video øverst i saken!

- Jeg tror ikke at jeg kunne ha vært med på «Love Island». Jeg har jo vært med i forskjellige tv-programmer, men «Love Island» er nok ikke noe for meg. Men jeg synes det er veldig gøy å se på sånne programmer. Det er jo ikke noe for alle, og det skal det jo ikke være heller, forklarer hun.

- Hvorfor kunne du ikke ha vært med?

- Jeg har bare aldri vært tiltrukket av å melde meg på sånne programmer. Det er ikke min greie.

Vil ikke se dattera i realityprogram

Realityprogrammer som «Big Brother», «Paradise Hotel» og «Ex on the Beach», som alle har et skandalerykte, har gjort sin innmarsj på norske tv-skjermer på 2000-tallet. Siden den gang har det dukket opp flere programmer i liknende sjanger.

Som mange foreldre, innrømmer også Tone Damli at hun vil bli noe skeptisk dersom dattera Billie (4) en dag i framtida uttrykker et ønske om å være med i et program som «Love Island».

TV-VILLA: Den ferske programlederen, Tone Damli, viser fram villaen hvor håpefulle «Love Island»-deltakere skal bo. Video: Marie Røssland Vis mer

- Dette er noe jeg tenker litt på, for man er jo alltid nysgjerrig på hvordan barna sine vokser opp til å bli. Og man vil jo alltid det beste for barna sine. Som mor, så håper jeg jo at hun ikke melder seg på noe sånt. Men det får være opp til henne selv, sier hun og legger til:

- Også er det jo sånn at man som foreldre gjerne vil at barna sine skal oppføre seg fint, og det er jo mange deltakere som gjør det. Men så har man jo noen rabagaster innimellom som drar det litt lenger. Den miksen er jo viktig i et sånt program.

DETTE ER «LOVE ISLAND»: Realitykonseptet «Love Island» er helt nytt i Norge, og deltakerne sliter litt med å forklare reglene. Video: Marie Røssland Vis mer

- Vi trenger ikke et nytt «Paradise Hotel»

Ifølge TV3 er konseptet «et datingprogram hvor utvalgte kvinner og menn bor sammen i en luksuriøs villa. Målet er å finne kjærligheten». I den norske versjonen er deltakerne fra 23 til 32 år.

Selv om «Love Island» er et nytt realitykonsept i Norge, er ikke dette første gang man har sett unge mennesker som jakter på kjærligheten på tv.

Formatet er imidlertid noe annerledes enn liknende programmer

- Man veit jo aldri hvordan et program blir i forkant, for deltakerne er jo forskjellige, og de er jo med på å lage programmet. Men for eksempel i England, så har de jo ikke «Paradise Hotel». Vi trenger ikke et nytt «Paradise Hotel» i Norge. Nå har vi også «Ex on the Beach», som drar det enda lenger. Jeg tror «Love Island» er et hyggeligere program, om jeg kan si det sånn, der fokuset går på å finne kjærligheten, forklarer programlederen.

DISSE ER MED PÅ «LOVE ISLAND»: Første sesong av «Love Island Norge» begynner 26. august. Her er elleve av deltakerne. Alt fra gründere, leger og bloggere skal delta i jakten på den store kjærligheten. Video: Marie Røssland Vis mer

Får hjelp av familien

Innspillingen av «Love Island» foregår i en villa like utenfor Las Palmas. Damli skal derfor bo der i sju uker, og dattera Billie er med henne.

Selv om det blir noen travle uker, vil hun tilbringe så mye tid med fireåringen som timeplanen tillater det.

I startperioden er også samboeren Markus Foss (35) på plass, men etter hvert må han tilbake til Norge for å jobbe.

- Mamma og min søster skal bli med litt for å hjelpe. Jeg har mange rundt meg som har lyst å komme ned og besøke, så det løser seg helt fint, forklarer Damli.

Seerne vil hele veien ha innvirkning på hva som vil skje i «Love Island»-villaen, via en app. Det er også seerne som avgjør hvilket par som til slutt vinner og skal dele en pengepremie på en halv million kroner mellom seg.