Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Anna Matilda Swift og Geir Kildahl:

Derfor ville «Gift ved første blikk»-paret gi ekteskapet en ny sjanse

Var i ferd med å gi opp.

TESTER EKTESKAPS-EKSPERIMENT: Geir Kildahl og Anna Matilda Swift er blant parene i årets sesong av «Gift ved første blikk». Foto: Stine Mari Falstad / TVNorge
TESTER EKTESKAPS-EKSPERIMENT: Geir Kildahl og Anna Matilda Swift er blant parene i årets sesong av «Gift ved første blikk». Foto: Stine Mari Falstad / TVNorge Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I TVNorge-programmet «Gift ved første blikk» blir ulike par matchet, satt sammen av eksperter og smidd i hymens lenker, på ordentlig, som et arrangert ekteskap.

Herfra drar parene rett på bryllupsreise, før de videre tar fatt på hverdagen og samboerskapet.

Tidligere i årets sesong har Anna Matilda Swift og Geir Kildahl, som så mange andre «Gift ved første blikk»-par før dem, vært åpne om at de sliter med å få ekteskapet til å funke. Hittil har tv-seerne fått et innblikk i parets forskjeller, at de tilsynelatende mangler kjemi, og at eksperimentet derfor er å regne som mislykket.

ROMANTISK: Geir Kildahl og Anna Matilda Swift giftet seg før de hadde møtt hverandre. Foto: Christine Heim / TVNorge
ROMANTISK: Geir Kildahl og Anna Matilda Swift giftet seg før de hadde møtt hverandre. Foto: Christine Heim / TVNorge Vis mer

- Sjokkert

I gårsdagens episode tok derimot forholdet en ny vending, da Swift bestemte seg for å be ektemannen om en ny sjanse.

Overfor Dagbladet forteller realitydeltakeren åpenhjertig om hvorfor hun var negativt innstilt til forholdet i begynnelsen. Hun forteller at de to var på ulike stadier i prosessen, og påpeker at ikke alt kommer fram på tv.

Swift understreker at hun trengte tid for å «lande» i forholdet.

- Jeg ble så sjokkert over hvor ulike vi egentlig var, og det merket vi fra dag én. Men da jeg hadde kommet over det største sjokket, klarte jeg å være meg selv, den morsomme Anna som jeg egentlig er, forteller hun.

Saken fortsetter under.

EKTE KJÆRLIGHET?: Nicolai Caspari Stigar og Andrea Mundal gikk inn i TVNorges ekteskapseksperiment i håp om å finne hverandre, under fjorårets sesong. Slik gikk det. Video: TVNorge Vis mer Vis mer

I gårsdagens episode troppet Swift opp på Oslo lufthavn for å ta imot Geir, etter at han har vært på utenlandsreise. Swift var nervøs i forkant, men forteller at hun var ganske sikker på at Geir ville si ja til at hun kunne bli med ham hjem.

- Det var veldig gøy å overraske ham. Da var jeg den «vanlige» meg og kjente meg selv igjen, sier hun.

Overrasket

Til tross for at hun nå gir det personlige tv-eksperimentet et nytt forsøk, har det altså ikke vært en enkel prosess.

«Jeg var sikker på at jeg skulle treffe en som var veldig lik meg selv, men vi var så ulike som man kunne bli.» Anna Matilda Swift, «Gift ved første blikk»-deltaker

- Det ble ikke helt som jeg hadde forventet. Jeg var sikker på at jeg skulle treffe en som var veldig lik meg selv, men vi var så ulike som man kunne bli, sier hun, og legger til at hun, til tross for mange opp- og nedturer, sitter igjen med en positiv erfaring.

Ektemannen legger på sin side ikke skjul på at han ble overrasket da kona dukket opp på flyplassen. Overfor Dagbladet innrømmer han at følelsene var blandet.

- Først så tenkte jeg: «Åh, nei». Jeg hadde vært på reise, og flyet var tre timer forsinket, så jeg hadde sett fram til ro og fred hjemme, humrer han.

Videre sier Kildahl at det likevel var hyggelig med overraskelsen, og at han fikk skyss hjem. Seinere sammen kveld laget Swift middag til ham, noe Kildahl satte stor pris på.

I likhet med Swift kan Kildahl fortelle at det allerede på bryllupsreisen dukket flere ulikheter opp. Likevel ønsket han å stå i prosessen, og fullføre de fem planlagte ukene, som tv-konseptet krever av dem.

Saken fortsetter under.

TATT PÅ SENGA: Geir Kildahl innrømmer at han ble overrasket da kona ventet på ham på Gardermoen. Foto: TVNorge
TATT PÅ SENGA: Geir Kildahl innrømmer at han ble overrasket da kona ventet på ham på Gardermoen. Foto: TVNorge Vis mer

- Jeg tror at man uansett klarer å leve med noen i fem uker, sier han.

- Framstår som tøffel

Kildahl trekker fram det faktum at det ikke bare var et eksperiment, men at de ble gift på ordentlig, noe som igjen gjorde at han virkelig ønsket å gi alt.

- Jeg har fått høre at jeg framstår som en tøffel på skjermen, men jeg ville gi det en ordentlig sjanse. Det var enda mer opp og ned enn man ser på tv, sier han.

I forkant av Gardermoen-scenen fortalte Swift at var er redd for å leke med følelsene til ektemannen dersom hun overrasker ham på flyplassen. Kildahl forteller at han et øyeblikk fryktet nettopp det.

- Jeg lurte jo på om hun gjorde det bare for å bli framstilt annerledes på tv. Det hele er en rar prosess, sier han.

Det er fjerde gang TVNorge velger å satse på arrangert giftemål-reality, som møtte mye motbør da kanalen presenterte det i 2014.

Av samtlige sesonger oppsummert, er ytterst få fremdeles gift. Annabelle Bauer og Vebjørn Tveiterås, som deltok i den første sesongen, har derimot fått det til å funke, og ble nylig foreldre for første gang.

GÅR HVER TIL SITT: «Gift ved første blikk»-paret Patricia Helland og Ian Donald velger å skilles etter fem uker. Video: TVNorge Vis mer Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!