Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Leighton Meester:

Derfor ville ikke «Gossip Girl»-stjerna snakke om dattera si

Skuespiller Leighton Meester med klar tale i intervju.

ULIKE: Mens Blake Lively gjerne deler fra livet som småbarnsmor, vil Leighton Meester (t.h.) heller snakke om karrieren sin. Her er de tidligere «Gossip Girl»-kollegene avbildet på en premierefest for serien i 2008. Foto: AP Photo / NTB scanpix
ULIKE: Mens Blake Lively gjerne deler fra livet som småbarnsmor, vil Leighton Meester (t.h.) heller snakke om karrieren sin. Her er de tidligere «Gossip Girl»-kollegene avbildet på en premierefest for serien i 2008. Foto: AP Photo / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Skuespiller Leighton Meester (30) ble verdenskjent som den rike tenåringsjenta Blair Waldorf i tv-serien «Gossip Girl» (2007-2012).

Nå, fem år etter at den populære tv-serien ble avsluttet, er Meester heller aktuell med komiserien «Making History».

Og i et ferskt intervju med Refinery29, for å promotere serien vel å merke, er 30-åringen tydelig på hva hun vil og ikke vil snakke om.

I 2015 fikk hun og ektemannen, «The O.C.»-stjerna Adam Brody (37), sitt første barn sammen. Parets datter, som har fått navnet Arlo (1), er et ikke-tema i offentligheten for Meesters del.

- Mer ved kvinner enn det å være mor

I intervjuet med Refinery29 gir skuespilleren uttrykk for følgende frustrasjon:

- Begeistringa for veldig mange mennesker er sånn: Mann og kvinne møtes, gifter seg, og så får de barn. Men samtidig er det så mye mer ved kvinner, sier hun.

TV-AKTUELL: Leighton Meester foretrekker å snakke om sin nye tv-serie, framfor om dattera si. Her er hun avbildet under New York Fashion Week i februar. Foto: REX/Shutterstock/ NTB scanpix
TV-AKTUELL: Leighton Meester foretrekker å snakke om sin nye tv-serie, framfor om dattera si. Her er hun avbildet under New York Fashion Week i februar. Foto: REX/Shutterstock/ NTB scanpix Vis mer

30-åringen gir uttrykk for at det å snakke om familielivet fort stjeler fokus fra det kvinnelige skuespillere gjør i yrkeslivet sitt.

- Jeg snakker ikke veldig mye om Arlo. Jeg er veldig stolt av den delen av livet mitt. Men jeg er også veldig stolt av denne serien, og av det arbeidet jeg gjør (...) Jeg tror at folks oppfatning er: Man er enten en uskyldig ungjente, et ikon eller mamma. Det finnes ingen mellomting, understreker hun i intervjuet.

Meesters «Gossip Girl»-kollega Blake Lively (29), som har døtrene James (2) og Ines (6 mnd.) med ektemannen Ryan Reynolds (40), har valgt en litt annen tilnærming.

Da Reynolds fikk sin stjerne på Hollywood Walk of Fame før jul, lot han og Lively begge barna få bivåne begivenheten. 29-åringen, som spilte Serena van der Woodsen i tv-serien, har heller ikke lagt skjul på at familien er hennes førsteprioritet.

Holder en lav profil

Leighton Meester og skuespillerkollega Adam Brody fant tonen på innspillinga av «The Oranges» (2011). Etter at de ble et par, har duoen imidlertid holdt tett om privatlivet i svært stor grad.

Høsten 2013 meldte deriblant Huffington Post at paret hadde forlovet seg, noe de selv aldri bekreftet.

I februar 2014 skrev UsWeekly og People i at paret hadde giftet seg i «en hemmelig seremoni». Omlag halvannet år senere ble de altså foreldre sammen.

PRIVAT PAR: Men Adam Brody og Leighton Meester lot seg avbilde sammen på Golden Globe-etterfesten i januar. Foto: REX/Shutterstock/NTB scanpix
PRIVAT PAR: Men Adam Brody og Leighton Meester lot seg avbilde sammen på Golden Globe-etterfesten i januar. Foto: REX/Shutterstock/NTB scanpix Vis mer

De siste åra Meester spilt i flere filmer, deriblant «The Judge», «Life Partners» og «By the Gun». Brody har på sin side hatt større roller i tv-serier som «The League», «Billy & Billie» og «StartUp».

Saksøkte sin egen mor

Selv om Meester har gjort det godt som skuespiller, er ikke bakgrunnen hennes helt A4. Begge foreldrene hennes har sittet i fengsel for narkotikasmugling, og for noen år siden skapte hun overskrifter da hun gikk til sak mot sin egen mor.

Det var i juli 2011 tv-stjerna saksøkte sin mor, Constance Meester. Hun hevdet den gang at beløpet hun sendte mora hver måned for å hjelpe med brorens helseproblemer, 7500 dollar, ble brukt på andre ting.

Blant annet skal mora ha brukt penger på kosmetisk kirurgi, framfor på helsehjelp til sønnen Alexander.

STORE STJERNER: Blake Lively og Leighton Meester ble verdenskjente i «Gossip Girl». Foto: NTB scanpix
STORE STJERNER: Blake Lively og Leighton Meester ble verdenskjente i «Gossip Girl». Foto: NTB scanpix Vis mer

Mora saksøkte imidlertid dattera tilbake og krevde tre millioner dollar i erstatning, ettersom hun mente hun fortjente pengene fordi hun hadde støttet dattera og hennes skuespillerkarriere.

Ifølge E! Online skrev mora i rettsdokumentene at hun hadde «ofret egen lykke for dattera».

Hun hevdet også et kontraktsbrudd mellom de to der den muntlige avtalen var at Leighton skulle betale henne 10 000 dollar hver måned. En dommer slo ned på moras søksmål, ga Leighton Meester retten på sin side og mora trakk søksmålet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media