«Stjernekamp»:

Derfor vinner de «ingenting»

Artistene får ikke akkurat hytte, bil og en svær pengepremie.

I siste episode av «Tett på stjernene» ser finalistene tilbake på vennskap og samhold. Video: NRK, «Tett på stjernene» Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Årets sesong av «Stjernekamp» har så langt bydd på spektakulære opptredener, tårevåte øyeblikk, skjelvende bein og flotte kostymer. Nå er sesongen snart ved veis ende, og vinneren skal kåres lørdag kveld.

I år er det KEiiNO-vokalist Alexandra Rotan (25) og jodler og strupesanger Bjørn Tomren (40) som står i den store finalen, og skal altså kjempe side om side for å ta hjem premien.

Men det er kanskje mange som ikke vet hva vinneren egentlig får i premie. Det har vi fått svaret på.

VINNER: Knut Marius Djupvik (32) har vunnet 2020-sesongen av «Stjernekamp». Bilder fra NRK. Vis mer

Ingen hytte og bil

I år som i fjor er det mest av alt heder og ære som står på spill når vinneren skal kåres. Da Dagbladet tok en prat med artistansvarlig i «Stjernekamp», Kathrine Sæten Eliassen, kunne hun opplyse om følgende premie:

- Det er statuetten, også kommer vinneren tilbake neste år og gjør opptreden i seminfinalen, og sitter i panelet i finalen. Og så er det masse heder og ære.

- Så ingen hytte og bil, altså?

- Dette er NRK vet du, ler hun.

STJERNEFINALE: Finalistene Sandra Lyng og Knut Marius Djupvik forteller hvor mye akkurat de ønsker å vinne årets utgave av «Stjernekamp». Video: Christian Roth Christensen Reporter: Emma Eriksson Vis mer

- Motivert for annet enn pengepremie

Dagbladet har også stilt samme spørsmål til Mirja Minjares, prosjektredaktør i NRK. Hun forteller til Dagbladet at statskanalen ikke opererer med pengepremier av en helt spesiell grunn.

- De som sier ja til å være med på «Stjernekamp» gjør det av lyst, musikkglede og for muligheten det gir til å få vist seg fram som artist for det norske folk. Det er viktig for NRK at alle som er med, er motivert av annet enn muligheten for å vinne en pengepremie.

Vinneren får heller ikke gavepremier, fordi det ville innebære produkplassering - noe NRK ikke gjør.

Fjorårets vinner

I fjor var det Knut Marius Djupvik (32) som vant NRK suksessprogram, etter å ha møtt Sandra Lyng (33) i den nervepirrende finalen.

- Det føles helt vilt. Det føles mye større enn det jeg kan fatte akkurat her og nå. Jeg er bare superglad, det føltes som om hodet mitt holdt på å eksplodere da jeg fikk vite svaret, sa Djupvik til Dagbladet etter seieren.

GRUER SEG: Alexandra Rotan fra Keiino er en av årets deltakerne i «Stjernekamp». Hun forteller til Dagbladet at hun gleder seg til å opptre, men gruer seg til flere aspekter ved konkurransen. Reporter: Kjetil Stoveland. Klipp og voiceover: Maja Walberg Klev Vis mer

Han la til at han aldri hadde forventet at han skulle komme så langt i konkurransen.

- Å komme til finalen, og greie å vinne, er helt ubeskrivelig. Det er ekstremt stort.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer