MED I 2008: Gutta bak merket Julius Caesar har ikke vært med på Oslo Fashion Week siden 2009. I kveld, på slaget tolv, lanserer de sin nye kolleksjon på nett. Dette er fra visningen under moteuka for litt over to år siden. Siden den gang har stilen til designduoen forandret seg noe. Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet
MED I 2008: Gutta bak merket Julius Caesar har ikke vært med på Oslo Fashion Week siden 2009. I kveld, på slaget tolv, lanserer de sin nye kolleksjon på nett. Dette er fra visningen under moteuka for litt over to år siden. Siden den gang har stilen til designduoen forandret seg noe. Foto: Eirik Helland Urke / DagbladetVis mer

Designduo lanserer kolleksjonen sin på nett

Gutta bak herremerket Julius Caesar dropper Oslo Fashion Week.

(Dagbladet): - På denne måten får vi muligheten til å ta med oss kunden inn i vårt eget designunivers, sier David Strømman Nedal (25) til Dagbladet.

I dag ved midnatt, mens moteuka er i full gang i Oslo, lanserer nemlig gutta bak herremerket Julius Caesar sin nye S/S kolleksjon for 2011 - på nett.

- Nettet brukes på nye måter Like etter tolv vil den siste kolleksjonen til Nedal og kameraten Thomas Solli Sandvik (24) streames live på designduoens hjemmeside.

Kolleksjonen vil også bli lenket til Julius Caesars offisielle Facebook-side og Twitter-profil.

VAR TRE: De var opprinnelig tre bak herremerket Julius Caesar. Nå er det Thomas Solli Sandvik (t.v.) og David Strømman Nedal som står igjen. Her er fra visningen under Oslo Fashion Week i 2009. Foto: Stella Pictures Vis mer

- Det er veldig spennende det som skjer for tida. Vi ser at det er flere og flere som bruker nettet på nye måter, og dette er steg som vi så kunne være smart å ta, sier 25-åringen, og legger til:

- Nettet gir oss også muligheten til å styre vårt eget stoff, for eksempel bare det å velge ut de fineste bildene. Dette blir på en måte en smakebit av hva vi har å by på.

Merket Julius Caesar, den gang også med David Vassli Nilsson på laget, hadde sin første separatvisning under moteuka i 2008. Året etter var siste gang de var med på Oslo Fashion Week.

- Kostbart Heller ikke i år ville designerne, som ønsker å lage Norges mest ekslusive herreklær, stille på den offisielle arenaen.

- Det går mye på ressurser. Å holde en visning er ikke bare kostbart, men det er også begrensa hvor mange som får den med seg.

EKSLUSIVT: På slaget tolv i kveld blir vår- og sommerkolleksjonen til Julius Cæsar lansert på herremerkets offisielle nettside. Foto: Julius Cæsar Vis mer

Nedal vil likevel ikke se bort i fra at de dukker opp igjen på moteuka en gang i framtida.

- Det er mulig. Men mote handler om å overraske, å gjøre noe kreativt og eget. Det gjør vi nå. Dette blir en verdenspremiere!, sier designeren.

Men selv om de to slipper unna mye arbeid ved å droppe den tradisjonelle motevisninga, er det likevel mye som skal gjøres for lanseringen om en knapp time.

DESIGNDEBUT: Merket Julius Caesar hadde sin første separatvisning under moteuka i 2008, hvor Maria Haukaas-Mittet stilte med underholdning. Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet Vis mer

- Man skulle ikke tro at det er en visning som bare skal gå på nett. Det har vært fullt kjør her i hele dag, avslutter han. 

TENKER NYTT: Den ene halvdelen bak herremerket Julius Caesar, David Strømman Nedal (t.v.), var tilstede på Oslo Fashion Week tidligere denne uka. Foto: Jenny Sabrian Engvig Vis mer