<strong>DØD:</strong> Den italienske moteskaperen Laura Biagiotti er død, 73 år gammel. Biagiotti var kjent som «dronningen av Kashmir». Foto: NTB Scanpix
DØD: Den italienske moteskaperen Laura Biagiotti er død, 73 år gammel. Biagiotti var kjent som «dronningen av Kashmir». Foto: NTB Scanpix Vis mer

Designeren Laura Biagiotti er død

Ble 73 år gammel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Biagiotti døde på et sykehus i Roma fredag etter å ha blitt rammet av hjerteinfarkt onsdag, opplyser datteren Lavinia.

Laura Biagiotti grunnla et av Italias største motehus. Hun begynte som klesdesigner på 1960-tallet og fikk etter hvert kallenavnet «dronningen av Kashmir».

På 1980-tallet etablerte hun sitt eget motehus, Biagiotti, og i 1988 lanserte hun parfymen «Roma», som ble en internasjonal megasuksess.

Samme år ble hun også den første italienske designeren som hadde egen motevisning i Kina, der hun presenterte en kolleksjon med vekt på Kashmir og silke.

Noen år senere var hun også den første moteskaperen som viste egen kolleksjon inne i Kreml i Moskva.

Laura Biagiotti lagde også kolleksjoner for herrer og for barn, og hun hadde også et eget merke for pluss size-klær, Laura Piu.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer