Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Designeren Laura Biagiotti er død

Ble 73 år gammel.

DØD: Den italienske moteskaperen Laura Biagiotti er død, 73 år gammel. Biagiotti var kjent som «dronningen av Kashmir». Foto: NTB Scanpix
DØD: Den italienske moteskaperen Laura Biagiotti er død, 73 år gammel. Biagiotti var kjent som «dronningen av Kashmir». Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Biagiotti døde på et sykehus i Roma fredag etter å ha blitt rammet av hjerteinfarkt onsdag, opplyser datteren Lavinia.

Laura Biagiotti grunnla et av Italias største motehus. Hun begynte som klesdesigner på 1960-tallet og fikk etter hvert kallenavnet «dronningen av Kashmir».

På 1980-tallet etablerte hun sitt eget motehus, Biagiotti, og i 1988 lanserte hun parfymen «Roma», som ble en internasjonal megasuksess.

Samme år ble hun også den første italienske designeren som hadde egen motevisning i Kina, der hun presenterte en kolleksjon med vekt på Kashmir og silke.

Noen år senere var hun også den første moteskaperen som viste egen kolleksjon inne i Kreml i Moskva.

Laura Biagiotti lagde også kolleksjoner for herrer og for barn, og hun hadde også et eget merke for pluss size-klær, Laura Piu.

(NTB)

Hele Norges coronakart