Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Destiny's Child-sanger avslører tung depresjon: - Trodde jeg bare var trøtt

De var en av verdens bestselgende jentegrupper. Selv ikke det kunne redde Michelle Williams.

VERDENSSTJERNER: Kelly Rowland (t.v), Beyoncé Knowles og Michelle Williams erobret på 1990- og 2000-tallet verden med sin fengende pop og RnB. Et av medlemmene hadde det i denne perioden svært tungt. Foto: NTB scanpix
VERDENSSTJERNER: Kelly Rowland (t.v), Beyoncé Knowles og Michelle Williams erobret på 1990- og 2000-tallet verden med sin fengende pop og RnB. Et av medlemmene hadde det i denne perioden svært tungt. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fra 1990 til 2006, en liten periode under navnet Girl's Tyme og med et lite opphold fra 2002 til 2004, herjet den populære trioen Destiny's Child hitlistene verden over. Mange ser på gruppa som Beyoncés (36) musikalske springbrett inn i en karriere som en av verdens mest populære artister.

Med låter som «Survivor» og «Bootylicious» kan man fortsatt høre gruppas soulpregede vokaler på utesteder og i butikker. De har solgt mer enn 60 millioner plater på verdensbasis, og har av flere profilerte magasiner blitt utpekt som en av de beste trioene noensinne.

Beyoncé og Kelly Rowland (36) har begge gått videre til suksessfulle solokarrierer, men Michelle Williams (37) har det vært relativt stille fra. Da hun var på toppen av karrieren på 1990-tallet, hadde hun det tungt.

GJENFORENT: Destiny's Child sto på scenen sammen igjen under pausen av Super Bowl i New Orleans i 2013. Video: Viasat Sport Vis mer Vis mer

- Suicidal

I forbindelse med en opptreden på talkshowet «The Talk» åpnet den 37 år gamle artisten seg om fortida. Samtidig som hun kunne skryte av høye plasseringer på lister verden over, blant annet en førsteplass på norske VG-lista for «Survivor», var Williams nemlig langt nede.

- Jeg er i en av verdens bestselgende, kvinnelige grupper noensinne, mens jeg sliter med depresjon, sa hun i programmet ifølge People og fortsatte:

- Da jeg fortalte det til manageren vår på tidspunktet, velsign ham, fortalte han: «Dere har akkurat signert en stor millionkontrakt. Du skal snart på turné. Hva har du å være deprimert for?», minnes hun fra 1990-tallet.

ÅPEN: Michelle Williams, som i dag driver som skuespiller på Broadway, har åpnet seg om den tunge tida i gruppa Destiny's Child. På et punkt var hun så langt nede at hun vurderte å ta livet sitt. Foto: NTB scanpix
ÅPEN: Michelle Williams, som i dag driver som skuespiller på Broadway, har åpnet seg om den tunge tida i gruppa Destiny's Child. På et punkt var hun så langt nede at hun vurderte å ta livet sitt. Foto: NTB scanpix Vis mer

Det var Beyoncés far, Mathew Knowles, som var gruppas manager på tidspunktet. Han har tidligere fått kritikk for å favorisere sin egen datter og Rowland, men har også blitt hyllet for jobben han gjorde med gruppa.

Williams forteller videre i intervjuet at praten med manageren fikk henne inn på andre tanker, om så bare for en liten periode. Hun skal ha slitt med depresjoner fra hun var 13-15 år, men skjønte ikke hva det egentlig dreide seg om før hun kom i 30 åra.

- Jeg tenkte at jeg kanskje bare var trøtt. På et punkt var jeg suicidal ... Jeg ville vekk, forteller hun.

Panelet i programmet kom innom temaet da de snakket om Demi Lovato og hennes åpenhet rundt egne problemer i en ny dokumentar. Williams fortalte i studio at det er viktig å være åpen om sin mentale helse, og anbefalte andre i samme posisjon til å gjøre det samme.

- Depresjon betyr ikke latskap, selvskading betyr ikke oppmerksomhetssyk. Ikke vær redd for å spørre om hjelp.

37-åringen har gitt ut fire soloalbum, og har vært med i flere stykker på Broadway. Hennes siste album kom i 2014. Hun er ikke den eneste stjerna som de siste åra har avslørt at de har slitt med depresjoner. Katy Perry, Jim Carrey, Selena Gomez og Lady Gaga er bare blant noen av dem som har valgt å være åpne rundt tematikken.

Saken fortsetter under:

Skjebnejentene

Solokarrierer til side, det hersker liten tvil om at Destiny's Child var en av de mest innflytelsesrike jentegruppene noensinne. I 2006 var det imidlertid kroken for døra for trioen, og det annonserte de under en konsert i Barcelona mot slutten av 2005.

Allerede i 2002 slapp Kelly Rowland og Michelle Williams hvert sitt soloalbum. Året etter slapp Beyoncé albumet «Dangerously in Love».

Etter oppløsningen i 2005 har ryktene svirret rundt årsaken til bruddet. Ifølge jentene selv, skal årsaken være at de ønsket å forlate gruppa når de var på topp. Om årsaken var sjalusi ble også heftig diskutert i utenlandske medier.

Etter at de satte kroken på døra for elleve år siden, har det imidlertid ikke vært mangel på suksess fra jentene.

Beyoncé Knowles er en av verdens fremste artister, og sammen med ektemannen Jay Z danner hun et av verdens mektigste par.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!