Cezinando om tyveriene:

- Destruktiv modus

Den norske artisten Cezinando (26) kommenterer torsdag kveld møbeltyveriene han er dømt til samfunnsstraff for. - Jeg var i en flyktig og destruktiv modus, skriver han.

PRISVINNENDE: Cezinando er blant annet kjent for albumene «Noen ganger og andre» og «Et godt stup i et grunt vann». 26-åringen har vunnet både Spellemannsprisen og P3 Gull. Foto: Audun Braastad / NTB
PRISVINNENDE: Cezinando er blant annet kjent for albumene «Noen ganger og andre» og «Et godt stup i et grunt vann». 26-åringen har vunnet både Spellemannsprisen og P3 Gull. Foto: Audun Braastad / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er på historiefunksjonen på Instagram den kjente artisten, som er dømt til 120 timers samfunnsstraff, kommenterer tyveriene.

- Hvorfor stjal du de møblene G? Gir ikke mening, spør en følger, hvorpå Cezinando svarer:

- Fair! Jeg tror det beste svaret jeg kan gi på akkurat hvorfor er at jeg, på flere måter samtidig, distanserte meg fra en tilværelse som jeg var utilfreds med. Flyktig og destruktiv modus. Dét + ren og skjær naivitet, bråkjekkhet og litt manglende konsekvenstenkning. Håper det svarer en smule på spørsmålet om hvorfor. Lar det ligge der enn så lenge.

MED I FILM: Kristoffer Cezinando Karlsen har en liten rolle i filmen «Syk Pike» som har verdenspremiere i Cannes. Deler av handlingen har også klare likhetstrekk med møbeltyveriene artisten er dømt for. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer

26-åringen, hvis fulle navn er Kristoffer Cezinando Karlsen, erkjente i Oslo tingrett 16. mai straffskyld for fem grove tyverier av designmøbler til en verdi av 380 000 kroner. I retten sa han at han gjorde det for egen vinnings skyld, og han har gjennom sin advokat vært klar på at han angrer.

I tillegg til samfunnsstraffen, ble artisten dømt til å betale 16 320 kroner i erstatning.

En god del av møblene er levert tilbake til politiet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer