- Det betyr ingenting for meg

Men Sophie Elise (18) kunne tenkt seg en prisutdeling for bloggere som henne.

TOPPBLOGGER: Daglig er 40 000 nysgjerrige lesere innom Sophie Elise Isachsens (18) blogg - én av Norges mest leste. Det til tross, er hun én av flere toppbloggere som ikke er nominert til årets Vixen Blog Awards. Foto: sophieelise.blogg.no
TOPPBLOGGER: Daglig er 40 000 nysgjerrige lesere innom Sophie Elise Isachsens (18) blogg - én av Norges mest leste. Det til tross, er hun én av flere toppbloggere som ikke er nominert til årets Vixen Blog Awards. Foto: sophieelise.blogg.noVis mer

(Dagbladet): I dag offentliggjorde motemagasinet Vixen hvilke bloggere som har mulighet til å ta med seg pris hjem, når det årlige arrangementet Vixen Blog Awards finner sted 18. februar.

Svært få av Norges mest leste bloggere er blant årets finalister i de elleve kategoriene.

- Det er hyggelig for dem som er blant finalistene, men dette er ikke noe jeg mister søvn over, sier blogger Sophie Elise Isachsen (18) til Dagbladet.

- Betyr ingenting Harstad-jenta står bak bloggen «Sophie Elise» som i skrivende stund innehar andreplassen på Norges offisielle bloggliste, og har daglig i underkant av 40 000 lesere.

- Jeg bryr meg ikke om det. Jeg vet ikke hvilken forskjell det utgjør å bli nominert til slike kåringer. Kanskje har det noe å si for motebloggerne, men det betyr ingenting for meg iallfall, sier Isachsen.

- Jeg tror det hadde vært fint med egen en prisutdeling for personlige bloggere. Kanskje hadde jeg brydd meg mer om å bli nominert da, legger hun til.

- Leserne viktigst Caroline Berg Eriksen (26), som opererer i Blogg-Norge under aliaset Fotballfrue, glimrer også med sitt fravær på listene.

Det til tross for at Eriksen i fjor var nominert til den gjeve prisen for «Årets blogger».

Men fotballfrua ser ikke rødt av den grunn:

IKKE FINALIST: Caroline Berg Eriksen forteller at hun daglig har 100 000 besøkende på bloggen «Fotballfrue». Likevel er hun ikke blant finalistene i årets Vixen Blog Awards. Foto: Nina Ruud / Dagbladet
IKKE FINALIST: Caroline Berg Eriksen forteller at hun daglig har 100 000 besøkende på bloggen «Fotballfrue». Likevel er hun ikke blant finalistene i årets Vixen Blog Awards. Foto: Nina Ruud / Dagbladet Vis mer

- 100 000 unike lesere hver dag er mer verdt enn en hvilken som helst pris for meg. Det er de, og deres tilbakemeldinger, som betyr noe for meg, sier Berg Eriksen til Dagbladet.

Thomas Moen, grunnlegger av bloggprosjektet iPublish.no og byråleder i kommunikasjonsbyrået Good Morning, tror årsaken til de såkalte toppbloggernes manglende finaleplasser skyldes at Vixen Blog Awards er en pris som skal hylle moteverden, ikke «hverdagsbloggerne».

- De bloggerne som har flest lesere, har ikke nødvendigvis de mest lojale eller engasjerte leserne, men tiltrekker oppmerksomhet på en eller annen måte, sier Moen.

- Falskt bilde Moen merker at bloggtrendene har endret seg de siste åra, og peker på at det er stadig yngre jenter som trekker majoriteten av leserne.

- Toppbloggerne var eldre for to - tre år siden, og ikke så kommersielle som de er i dag. De bloggene som blir mest lest i dag, er de som tilhører unge jenter med utradisjonelle meninger og Photoshop-redigerte bilder. Dette kan ofte skape et falskt bilde av virkeligheten.

Videre oppfordrer han bloggere med trafikk til å tenke over at de har ansvar og påvirkningskraft, og tenke gjennom hva de publiserer litt mer enn det de gjør nå.

Ønsker et alternativ Moen har tidligere kritisert Vixen Blog Awards for mangel på mangfold. Han savner fortsatt bredde hva de nominerte bloggerne gjelder.

- De bloggene som hylles under prisutdelinga per i dag gir et skjeivt inntrykk av Blogg-Norge. Det er ikke bare unge jenter som blogger, men også mennesker med sterke meninger, historier og interesser. Når det er sagt er det naturlig at Vixen framhever de unge jentene med god trafikk, men en alternativ prisutdeling hadde vært sunt.

Ida Elise Eide Einarsdóttir i Vixen sier at årsaken med prisutdelingen er å trekke fram inspirerende, kreative og nyskapende blogger.

ØNSKER ALTERNATIV: Bloggekspert Thomas Moen har lyst til å løfte fram bloggmangfoldet i Norge, og ønsker et alternativ til Vixens prisutdeling. Foto: Elin Hansson / Dagbladet
ØNSKER ALTERNATIV: Bloggekspert Thomas Moen har lyst til å løfte fram bloggmangfoldet i Norge, og ønsker et alternativ til Vixens prisutdeling. Foto: Elin Hansson / Dagbladet Vis mer

Videre understreker hun at Vixen forholder seg nøytrale til hvem som er finalister:

- Vixen er heller ikke representert i juryene, bortsett fra i kategorien skjønnhetsblogger der vi ikke har noen egne Vixen-bloggere. Vi har derfor verken noe for eller i mot at flere toppbloggere ikke er med, og dette har vi heller ikke noen påvirkning på, sier Einarsdóttir.